avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nerespectarea unei hotarari judecatoresti de catre ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nerespectarea unei hotarari judecatoresti de catre casa de pensii

In 08sep2010 a fost emisa de Tribunal o Hotarare Civila in urma litigiului cu Casa Judetiana de Pensii prin care am obtinut:
- anularea deciziei de pensionare(din 05.11.2009) si abligarea CJP sa emita onoua decizie cu un punctaj superior
-obliga CJP la plata diferentei drepturi de pensie
-obliga CJP la plata cheltuieli de judecata (expertiza contabila)
recurs in 15 zile de la comunicare timp in care si dupa nu am primit nici o citatie ceia ce concluzinez CJP nu a inaintat recurs.
De la emiterea Hotarari Civile 08.09.2010 au trecut 8 luni si nu am primit nimic de la CJP.
Ce trebuie sa fac sau cum trebuie sa actionez in continuare??
Multumesc anticipat !!

Cel mai recent răspuns: adin67 , utilizator 12:32, 12 Mai 2011
Dupa o prealabila verificare a hotararii judecatoresti la dosarul cauzei(la arhiva instantei care a judecat), in sensul de a verifica daca nu s-a formulat recurs, depuneti o cerere la registratura instantei unde sa judecat cauza sa va legalizeze sentinta(se aplica o stampila cu mentiunea irevocabil pe ultima pagina a hotararii, cu semnaturile, datata, etc), dupa care formulati o cerere la care anexati sentinta catre CJP pentru ca aceasta sa se conformeze cu cele hotarate de instanta. DE amintit este si faptul ca nerespectarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile(executorie) reprezinta infractiune.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
adin67, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investirea hotararii judecatoresti lalyana lalyana Buna ziua, Am depus la Casa de Pensii Brasov in luna septembrie 2009 dosarul pentru pensionare.Dosarul s-a respins prin Decizia R 26614/10.11.2009 pentru care ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor la pensie in urma unei hotarari judecatoresti silviaRadu54 silviaRadu54 Printr-o hotarare judecatoresca ramasa definitiva in urma recursului am castigat drepturi restante la pensie din anul 2012. 1. Cum trebuie sa procedez? 2. ... (vezi toată discuția)
Modificare in parte a sentintei in recurs! florinsadova florinsadova Am castigat procesul intr-un litigiu de munca pe fond .Atat eu cat si angajatorul am facut recurs.A fost admis recursul meu privitor la cheltuieli de judecata ... (vezi toată discuția)