avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt portofel.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt portofel.

Buna ziua.Ma aflu in Atena-Grecia de aprox 2 ani.Tatal meu este aici de 1 an si jumatate si a fost arestat pentru ca statea cu prieteni intr-un parc din Atena si acuzat ca este hot de portofele.Arestarea sa facu acum 1 an de zile la o razie facuta de politia elena.Dupa un 1 an de zile a fost judecat alaturi de alti 65 de romani si au fost toti condamnati la 10 ani de inchisoare fara suspendare.Avand in vedere ca nici unul nu este hot de meserie si nimeni nu a savarsit aceasta infractiune. Ce as putea face in privinta tata-lui meu care este nevinovat. Este bine sa trimit dosarul la Strasburg si sa fac un recurs?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 20:31, 19 Mai 2011
Desigur . Atit pentru tatal dvs. cit si pentru dvs. pentru a obtine o reabilitare dar si o reparatie baneasca in cazul in care se dovedeste contrariul . Luati legetura cu un avocat .
Imi pare foarte rau pt situatia tatalui dumneavoastra si pt faptul ca romanii sunt din ce in ce mai discriminati peste tot in lume. Chiar daca ar fi fost vinovat de furtul unor protofele nimeni nu merita 10 ani de inchisoare pt asa ceva. Nu stim legea din Grecia, de aceea trebuie sa apelati la un avocat de acolo si sa vedeti daca mai exista alte cai de atac. Daca nu, adresati-va Curtii Europene a Drepturilor Omului, dar grabiti-va deoarece exista un termen in care puteti sa va adresati la CEDO, de exemplu la noi va puteti adresa numai in 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii si dupa epuizarea tututror cailor de atac interne.
Am luat legatura cu un avocat din Romania care mi-a recomandat sa trimit cerere la Strasburg. Nu exista dovezi de nici un fel la dosar pentru invinuire si nici martori sau reclamanti. Eu nu pot sa imi dau seama cum la-u condamnat la 10 ani de puscarie pentru nimic.
Vorbiti cu un avocat din Grecia nu din Romania, deoarece trebuie sa stiti ce conditii trebuie sa indepliniti inainte de a face o cerere la CEDO si de asemenea aveti nevoie de un avocat pt a o redacta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 87 alin 1 Teodor Popa Teodor Popa Buna ziua am fost condamnat la 11 luni inchisoare cu suspendare sub supraveghere pt o infraciune art 87 alin 1 am facut recurs si am castigat au casat ... (vezi toată discuția)
Plangere cedo vdeny vdeny Buna ziua, de curand am fost nedreptatiti cu privire la un proces cf art 40 din legea 254/2013 (schimbare regim). Desi am avut toate dovezile la dosar, din ... (vezi toată discuția)
Cedo mihasim mihasim Pot trimite dosarul la Cedo pentru \"anulare partiala si absoluta \" a actului meu de proprietate? Mentionez ca am pierdut un proces care a durat mai bine de 4 ... (vezi toată discuția)