avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Executare sentința
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Executare sentința

Am castigat procesul, s-a dat sentinta: „obliga parata sa plateasca reclamantei suma de ...., reprezentand ...., cu titlu de ...., Executorie de drept. Definitiva. Cu recurs.”, Este vorba despre o suma de bani, o parte din salariu, pe care angajatorul a refuzat sa o plateasca atunci cand am incetat raporturile de munca. Sentinta s-a dat pe 16.05.2011, pana acum fostul patronul nu mi-a dat banii si a zis ca nici nu m-i da ca pe el nu-l intereseaza de sentinta, ce trebuie sa fac in continuare ca sa-mi plateasca? sa-l dau iar in judecata ca refuza sa plateasca?
Multumesc mult celor care imi pot raspunde si ma ajuta cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 23 Mai 2011
legalizati si investiti sentinta , apoi mergeti la executor si solicitati punerea in executare.
1. Hotararile pronuntate , in prima instanta, in litigiile de munca sunt executorii si nu mai trebuiesc investite cu formula executorie.

2. Aceasta hotarare o puteti pune in executare, sub riscul intoarcerii executarii daca in recurs pierdeti procesul.

3. Depuneti o cerere la angajator pentru a va plati suma de bani stabilita de catre instanta, iar daca in 15 zile de la data inregistrarii cererii nu va plateste suma stabilita de catre instanta , aveti doua posibilitati care pot fi exercitate concomitent, si anume:
- plangere penala pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.277 C.mun.
- sa mergeti la un executor judecatoresc si sa solicitati punerea in executare a acestei hotarari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarire judecatoreasca carmenba carmenba Am cistigat procesul impotriva angajatorului, urmand sa primesc salariile de la concediere si pina acum. Intrebarea mea este: pot sa merg la angajator sa imi ... (vezi toată discuția)
Angajare inaintea recursului razvantoader92 razvantoader92 Buna ziua! In cadrul unui proces de litigiu de munca (anularea concedierii), sentinta a fost data in favoarea mea, a reclamantului, iar angajatorul a facut ... (vezi toată discuția)
Comunicare tribunal stelamudura stelamudura Azi mi-a sosit prin posta Sentinta Civila. S-a admis actiunea in ceea ce priveste plata salariului compensator si celui de al 13-lea. Stiu ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)