avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TAXA POLUARE AUTO - Nu vreau sa o achit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TAXA POLUARE AUTO - Nu vreau sa o achit

Am cumparat in 2009 un VW T5 in Germania si l-am inmatriculat pe numele meu acolo. Platesc taxe, impozite si asigurari in Germania. Doresc sa il inmatriculez in Romania, astfel ca am fost la RAR si am facut identificarea, CIV, talon si Certificat. Vehicolul are 8+1 locuri, RAR l-a identificat in categoria M1 (autoturism cu pana la 8 locuri pe scaune si greutate sub 3.5 tone). RNTR2 (act normativ dupa care se ghideaza RAR la incadrarea vehiculelor) este foarte strict si nu permite nici o portita. Incadrarea la M2 (peste 8 locuri pe scaune, greutate sub 3.5 tone) ar fi micsorat simtitor taxa de poluare de la 15.512 RON cat a fost calculata de ANAF, la 1.314 RON pentru categoria M2.
Doresc sa inmatriculez auto. Cum procedez? Ma adresez Serviciului Inmatriculari cu o cerere prin care solicit inmatricularea fara plata taxei? Nu vreau sa depun toata documentatia de inmatriculare la Politie pentru ca pierd dreptul de a circula, actele originale de germania vor fi retinute la Politie etc.
Cel mai recent răspuns: vidoqc , utilizator 13:07, 7 Septembrie 2011
@giv. Imi pare rau ca disputa a ajuns la moderatori si a fost considerata off-topic. Corect, doar aici este un forum de dezbateri juridice. Stiu ca taxa de poluare a luat o forma noua saptamana aceasta, dar este cu mult mai ilegala decat cea precedenta.
Daca verificati mesajele de la prima pagina, veti observa jurisprudenta unde toti au avut castig de cauza. Eu am termen la 01.11.2011, si pana atunci circul cu masina platind taxele in Germania, tara unde o Solenza de 7-8 ani nu are posibilitatea tehnica sa participe la trafic.
Multumesc pentru informatii, mi-au fost de mare ajutor. Daca ajuta pe cineva, sa imi lase mesaj privat si ii voi trimite actiunea de cemare in judecata a Institutiei Prefectului - Serviciul Public Inmatriculari si Permise ca model.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 117/2009 – masuri privind taxa de poluare auto Rady Consult Rady Consult Pe scurt. Am o masina noua (productie 2009), cumparata din Romania de la o reprezentanta, in decembrie 2009, pe care am inmatriculat-o pentru prima data in ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto fara plata taxei pacaliciosu pacaliciosu Va salut ! Avand in vedere ca taxa de inmatriculare a masinilor in Romania este ilegala si aberanta, caut un avocat dispus sa ma ajute in actionarea statului ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa poluare(auto) danutz01 danutz01 Am introdus in tara , in luna octombrie 2008 un autoturism provenind din Germania.Am platit taxa de poluare si am inmatriculat in Romania ... (vezi toată discuția)