avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale TAXA RADIO-TV PERSOANE JURIDICE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

TAXA RADIO-TV PERSOANE JURIDICE

buna ziua,am inteles ca taxa radio-tv pentru pesoane juridice s-a desfiintat,dar in continuare vin facturile de energie electrica cu taxa inclusa(in cazul meu taxa radio-tv este mai mare decat costul energiei electrice consumate),ce este de facut avand in vedere ca taxa radio-tv nu mai este legala?va multumesc
Cel mai recent răspuns: toma.a , utilizator 18:09, 15 Martie 2013
astazi am fost la enel si am intrebat cum pot scapa de taxa radio-tv,una din angajate m-a sfatuit sa fac o adresa scrisa catrea radio difuziunea romana si televiziune,sa astept raspunsul si apoi mai vedem....iar cea de a 2 a angajata mi-a spus ca nu se poate scoate taxa sub nici o forma,doar in cazul in care firma isi inceteaza activitatea si vin cu hartiuta de la finante,drept urmare,cred ca decizia 607 se refera numai la firma care i-a dat in judecata,celelalte firme nu beneficiaza de ea....
Parca banuiam ca asa va fi, ca va fi valabila doar pentru firma care a castigat in instanta.
In mod normal ar trebui sa fie valabila pentru toate firmele aflate in situatii similare. Dar SRR si SRT nu vor recunoaste asta in veci. Probabil asteapta sa aiba cateva sute de procese in care sa se pronunte aceiasi solutie.
In plus, atata timp cat ICCJ a declarat ilegale niste prevederi ale unei ordonante, prevederile alea sunt ilegale pentru toti.
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
Lulica, utilizator
pana ii mai dau in judecata cateva zeci sau sute de firme mai incaseaza si ei niste bani pentru deplasarile in strainatate ale angajatilor tvr,plus ca sunt singurii la care nu se poate plati factura decat integral(factura curenta),daca la gaze sau romtelecom se accepta si plata partiala,la ei nuu,cred ca au facut o conventie cu bancile si nu se accepta altfel
Deci....cum procedam ? Cum ar trebui sa arate notificarea pe care sa o trimitem "onor" SRR si SRTV-ului national?
-o decizie ICCJ "irevocabila"..publicata in M.Of.... este lege pentru toti ???
-principiul "lucrului judecat ??.... poate fi invocat ???
-nerespectarea unei hotariri judecatoresti definitive ???
-obtinrere de foloase necuvenite ???
-abuzul in serviciu sub una din formele sale ???
-legalitatea obligarii la plata la banca a intregii sume (asa cum a sesizat cineva mai sus) a taxei, discriminatoriu fata de alte plati "partiale' ????
-BAZA LEGALA prin care "electrica" este abilitata sa incaseze taxa pe factura de curent (si aici "electrica" si-a achimbat/adaugat in statut ca obiect de activitate difuzare programe radio-tv ?? ) si nu plata la trezorerie / banca / CEC etc. ????
-notificarea catre "ei" ar fi mai "solida" facuta "prin avocat"..????
P.S. X-(X-(X-( sa nu uitam ca-n 2009, decizia ICCJ din aprilie a fost publicata abia in 14 octombrie 2009 in M.Of., iar a doua zi, 15 octombrie a fost publicat"h.g"-ul lui "boc" ce reinstituia din nou "taxa de radiodifuziune" (numai, tv-ul fiind uitat)...pentru "imm"-uri...."h.g." ce fusese scos din guvern in septembrie 2009.....si care a functionat (impreuna radio-tv) pina acumX-(X-(X-(.....sa vedem de acum incolo ........
Cu respect, tuturor!

Alte discuții în legătură

E legal? rosiu simona rosiu simona Buna ziua! SC la care lucrez are adresa corespunde cu sediul. Aici locuiesc aici lucreaza. Radio difuziunea Romana le cere sa plateasca atat ca persoana ... (vezi toată discuția)
Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)
Taxa radio tv - sediu social societate mandricu_yo mandricu_yo Buna ziua, Referitor la taxa radio - tv , am primit o factura de plata pe societatea pe care o administrez, de 360 lei pe ultimii 3 ... (vezi toată discuția)