avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prezentare la proces
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prezentare la proces

Buna
Mi-a fost spart apartamentul, m-am constituit parte vatamata sau civila ( nu stiu exact care este termenul corect). Am fost citata deja de 3 ori la proces, date in care hotii , care bineinteles ca sunt in libertate, nu s-au prezentat la proces.
Intrebarea mea este: pot sa trimit ceva adresa catre judecatorie in care sa explic ca nu ma pot prezenta din 2 in 2 saptamani ( avand in vedere ca lucrez) , ori de cate ori hotii lipsesc), dar nu renunt la acuzare?
Va multumesc mult de raspuns
Cel mai recent răspuns: geee , utilizator 17:44, 1 Iunie 2011
Puteti adresa o cerere de judecare in lipsa, nu trebuie sa o motivati.
Iata un exemplu:

Catre Judecatoria.......... (specificata in citatie)
Dosar nr. : .... / ... / 2011 (in citatie)
Termen de judecata: ../.. /2011 (in citatie)

DOMNULE PRESEDINTE

Subsemnatul .... .... , domiciliat in .............. (adresa unde doriti sa vi se comunice sentinta si eventualele citatii urmatoare), solicit judecarea prezentului dosar in lipsa, conform art. 242, alin. 2 din Codul de Procedura civila.
Semnatura

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ......
si adresa aceasta trebuie sa o trimit ori de cate ori sunt ciatat? adica aproape din 2 in doua saptamani? sau ajunge doar o data?
Multumesc mult de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscris pentru judecare in lipsa juicero juicero Am primit recent (in urma cu 2 luni) o somatie de plata a unei amenzi, pentru o fapta pe care nu am comis-o. E vorba de tulburarea ordinii publice in Cluj ... (vezi toată discuția)
Proces recuperare restante salariale Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu Buna ziua, V-as ruga sa ma informati cum se procedeaza in situatia ,in care, dupa ce ai dat in judecata angajatorul, acesta plateste partial o parte din ... (vezi toată discuția)
Model cerere judecare in lipsa urgent! stanceni stanceni buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine cu un model de cerere pentru judecare in lipsa..urgent! va multumesc (vezi toată discuția)