avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recalcularea taxei de poluare in functie de emisiile ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recalcularea taxei de poluare in functie de emisiile CO2 la Euro2

am depus le trezorerie o cerere dupa multe insistente a fost primita si am cerut recalcularea taxei de poluare in functie de emisiile CO2 facute in Germania,act tradus is legalizat.Mi s-a spus sa astept 30 zile,timp in care nu pot cicula si expira actul RAR.Ce pot face????Vorba lui Andy Moisescu"NU SCHIMBAM SI NOI CEVA?":-/
Cel mai recent răspuns: Ovidiumtm , utilizator 13:06, 15 Aprilie 2009
la trezorerie? poate la administratia financiara unde ai domiciliul fiscal si poate ai depus cerere de restituire a sumei rezultata ca diferenta intre taxa speciala si taxa pe poluare... recalcularea taxei pe poluare pe baza emisiilor CO2 nu se poate solicita conform legii odata ce ai depus cererea si nu le-ai avut nu poti veni tu dupa emiterea deciziei cu emisiile trecute pe carte si vrei o recalculare, dar la noi in tara se poate orice...! pentru E2 legea prevede calcularea taxei pe poluare fara emisiile CO2 cf art 6, alin 1, litera b. din OUG 50/2008. Emisiile de CO2 sunt luate in considerare la calcularea taxei pe poluare doar daca sunt trecute de RAR in cartea de identitate a autovehiculului... daca le ai trecute doar in doc. legalizat din tara de provenienta a masinii ti le ia in calcul doar unul care nu cunoaste legea... ar tb sa ai un document eliberat de REGISTRUL AUTONOM ROMAN.
Contribuabilii, persoane fizice sau juridice, pot recupera sumele rezultate ca diferenta intre taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule si taxa pe poluare pentru autovehicule in termen de 45 de zile de la depunerea cererii de restituire insotita de actele doveditoare mentionate in Normele metodologice de aplicare a Ordonantei de Urgenta nr. 50/2008.
Taxa de poluare auto este stabilita in functie de datele tehnice ale fiecarei masini in parte, pe baza emisiilor de dioxid de carbon si de noxe, si va scadea odata cu valoarea autovehiculului. Pentru autovehiculele cu norma de poluare Euro 4 sau Euro 3, taxa se calculeaza pe baza emisiilor de dioxid de carbon (CO2) si a taxei specifice exprimata in euro/1 gram CO2 prevazute in anexa nr. 1 si a normei de poluare si a taxei specifice exprimata in euro/1 cmc prevazute in anexa nr. 2 si a cotei de reducere a taxei prevazuta in coloana 2 din anexa nr. 4.
Cred ca mesajul initial era altul ;)
Potrivit legislatiei in materie, autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.
O varianta ar fi pentru dvs sa mergeti spre sfarsitul perioadei, poate veti gasi rezolvata problema dvs astfel incat sa nu expire actul emis de RAR.
ptr. Kamisa
va puteti mira ,nu ne cunoastem sa fim la per tu ,dar nu ati inteles nimic....de ce ma mir?
la cum gandeste poporul roman si fiecare isi da cu parerea...eu am cerut o opinie a cuiva de specialitate si multumesc d-nei avocat ce mi-a raspuns
Multumesc anticipat "binevoitorilor"care isi dau cu parerea dar nu au STUDII de specialitate!!!!!
Astept pareri avizate...multumesc...=D>
:offtopic:
Pe forum se discuta ideea si nu persoana. Fiecare dintre participantii la discutiile pe forum trebui sa respecte Regulamentul de postare pe forum.

P.s.
Din ce observ eu , nu exista nicio doamna avocat care sa va fi dat raspuns pe forum ;)

Alte discuții în legătură

Vreau sa dau in judecata rar Ovidiumtm Ovidiumtm Am o problema daca ma poate sfatui cineva,vreau sa dau in judecata Registru Auto roman,deoarece am achizitionat o masina marca bmw cu norma de poluare Euro2 si ... (vezi toată discuția)
Recunoastere acte emise de autoritati europene raduburcea raduburcea Exista vreo lege sau vreo directiva a CE prin care un stat membru trebuie sa recunoasca un act emis de autoritatile unui alt stat membru UE? (vezi toată discuția)
Noua taxa de poluare!!!!!!!! alinel alinel am cumparat o masina adusa din Germania cu 2200 euro,este din1998,Opel Astra si aflu ca trebuie sa platesc 1412 euro taxa adica atat cat a costat ea in ... (vezi toată discuția)