avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parasirea locului accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parasirea locului accidentului

Buna seara! Am mai folosit acest site si mi-a fost de ajutor asa ca m-am hotarat sa-mi prezint tot cazul poate mai puteti sa-mi dati ceva sfaturi. In urma cu aproximativ 5 luni, mai precis pe 18.01.2011 am fost implicat intr-un accident rutier "usor" zic eu, mai precis pe rampa unui spatiu comercial incercand sa dau cu spatele, o batranica a iesit grabita dinr-un magazin si am lovito usor cu masina, iar aceasta a cazut. Am oprit am stat de vorba cu aceasta, mi-a zis ca "a iesit grabita sa prinda autobuzul, ca nu are nimic si ca nu vrea sa o duc la spital", mentionez ca aceasta avea un traumatism cranio-cerebral "cucui". Nedandu-mi seama de consecinte am plecat de la locul accidentului. Dupa aproximativ doua ore am fost sunat de politie si dupa alte doua ore m-am prezentat la sediul politiei rutiere unde am fost chemat. Cand am ajuns pol. nepoata batranei insotita de un avocat era deja acolo. Au fost intocmite documentele preliminare, mi-a fost recoltat sange, rezultat 0.00, mi s-a retinut permisul in locul acestuia mi-au dat dovada fara drept de circulatie si s-a inceput urmarirea penala. Mentionez ca batranicii i-a fost refuzata spitalizarea si dupa aproximativ o luna i-a iesit certificatul medico legal din care rezulta ca are nevoie de 2 - 3 zile de ingrijiri medicale. Intre timp aceasta a depus o plangere penala impotriva mea la pol. Nu a fost multumita cu decizia medicului legist si a cerut o recalculare, sper ca spun cum trebuie, a zilelor de ingrijire medicala. Cererea i-a fost solutionata dupa o alta buna perioada de timp, iar in urma cu aproximativ trei saptamani am aflet ca are tot 2 - 3 zile. Din cate stiu nu este deloc multumita cu acest rezultat si vrea sa ajunga la Mina Minovici. Eu in tot acest timp am depus doua cereri de urgentare la politie, cercetari penale, si o alta la procuratura pentru eliberarea unei dovezi de circulatie. Doamna de la cercetari penale mi-a luat imediat dosarul in lucru, dar dosarul meu nu poate fi solutionat din cauza piedicilor cu medicina legala pe care mi-le pune dna. avocata a batranicii. In conditiile de fata ce mai pot face? Mentionez ca sunt angajat ca sofer,sau am fost, sunt intretinatorul unui copil minor (7 luni) si singurul intretinator al familiei. Orice idee este bine venita. Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: onu84 , utilizator 19:09, 4 August 2011
vei obtine dovada pana la solutionarea plangerii . Incearca solutionarea pe cale amiabila pentru ca retragerea plangerii face sa inceteze procesul penal in cazul tau, avand doar 2-3 zile ingrijiri . Daca insista poti primi o amenda sau o pedeapsa cu suspendare .
poti sa incepi prin depunerea unei cereri adresata parchetului ( unde este in lucru dosarul tau) ptr eliberarea unei dovezi de circulatie pana la rezolutia procurorului cu privire la faptele ce cad in sarcina ta. din punctul meu de vedere situatia ta nu este f complicata in speta singurul inconvenient fiind retinerea permisului de conducere pana la finalizarea cercetarilor, insa ca si gravitate nu se poate sustine ca fondata infractiunea de fuga de la locul accidentului, datorita imprejurarilor ci circumstantelor reale si personala ale tale cum ar fi intentia ta de a conduce victima accidentata la spital, starea fizica buna a batranei care nu necesita interventie medica, bine ca pana una alta ti-ar fi prin bine un martor care sa ateste ca ai intentionat sa o conduci la spital sia refuzat, dar poate in sprijinul tau sunt inregistrari video ale camerelor supermaketului in parcarea careia ai accidentat persoana......in privinta permisului dupa cum spuneam cerere de eliberare a unei dovezi de circulatie , eventual plateste un avocat sa o redactze si tu doar sa o depui , si inafara de asta mai nimik doar sa astepti rezolutia. succes cam asta ar fi ideea mea, sa vdm ce zic si restul colegilor.
Daca stiti ce prevedeau cele doua certificate medico-legale inseamna ca aveti o copie a lor? Nu prea au ce sa va faca. Ar fi buna o inregistrare de la una din camerele de luat vederi ale supermarketului. Angajati-va un avocat care sa va reprezinte interesele si sa va scuteasca de stres si de timp pierdut si lasati-l pe el sa va caute dovezile de care aveti nevoie.
In primul rand multumesc pt. promptitudine!
Partea cu intelegerea pica, am incercat sa vorbesc cu dna avocata, dar aceasta a refuzat categoric o discutie in acest caz. Cat despre dovada de circulatie am depus o cerere redactata de un avocat, la parchet dar verbal mi s-a spus ca nu-mi pot elibera dovada, astea-s dispozitiile procurorului general al Romaniei, totusi am inregistrat-o. Cat despre martori am doi care erau cu mine in masina, dar de la cercetari penale mi-au spus ca nu-i cazul de martori. Nemultumirea mea este faptul ca nu pot conduce, dat fiind faptul ca locul meu de munca este de sofer, indrumatima in legatura cu dovada cu drept de circulatie. Reamintesc ca am primit de la politia rutiera o dovada FARA DREPT DE CIRCULATIE. Dosarul inca este la politie....
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
onu84, utilizator
Buna seara! In cele din urma, saptamana trecuta partea vatamata si-a retras plangerea de la cercetari penale si dosarul meu a plecat la parchet. Imi poate spune cineva cat mai dureaza pana ce procurorul va da o rezolutie dosarului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime (eu), autoaccidentare, cu motocicleta. ... kasimir kasimir Accident rutier cu victime (eu), autoaccidentare, cu motocicleta. Singur pe sosea. Alcool zero. Nu exista alte urmari sau implicatii. Permis retinut de Pol in ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu vatamare de persoane pe trotuar Juld5 Juld5 Va salut, Ieri am fost implicat intr-un accident oarecum usor pe trotuar, in calitate de sofer. Am inceput sa dau usor cu spatele, dar nu m-am asigurat, si ... (vezi toată discuția)
Retinere permis zmv1 zmv1 buna seara, de curand am fost implicata intr un accident rutier,soldat cu victime(trecere prin loc nepremis a unei persoane),mi a fost retinut permisul cu ... (vezi toată discuția)