avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel hotarare include IAP-ul?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel hotarare include IAP-ul?

Buna ziua,
Dosar partaj bunuri comune,s-a facut apel impotriva hotararii finale fara a detalia incheieri de sedinta sau IAP. Partea adversa motiveaza cererea de respingere a apelului prin nedeclararea in mod expres a apelului impotriva IAP-ului.
Mai este necesar sa se declare apel expres impotriva IAP-ului sau declararea impotriva sentintei finale include declararea apelului tuturor hotararilor intermediare(inclusiv IAP)?Temei juridic?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: anniela , utilizator 08:30, 14 Iunie 2011
Buna ziua,
Reformulez,poate nu am fost destul de explicita: la apelul facut impotriva sentintei finale, partea adversa solicita respingerea acestuia pe motiv ca motivele din apel vizeaza IAP-ul si apelul nu a fost declarat expres pentru IAP.
Este corect acest lucru? Trebuia declarat apel in mod expres pentru IAP sau sentinta finala cuprinde inclusiv IAP-ul?
este doar o parere

Daca apelul este declarat doar impotriva sentintei, instanta va considera ca este apel si impotriva IAP deoarece IAP-ul se ataca odata cu sentinta.
Logic, apelul declarat impotriva sentintei - in cuprinsul careia este incadrat IAP-ul - se considera apel declarat si impotriva acestuia.
Dar, din pacate, in instanta nu te bazezi pe logica, am vazut spete in care instanta cere declararea apelului asupra IAP-ului ...pentru a se face vorbire despre acesta.
E un subiect la care pararerile sunt impartite...toturi va citez din Codul de Procedura Civila modificat si actualizat la nivel de 2011:

Art.282 alin 3: “Apelul impotriva hotararii se socoteste facut si impotriva incheierilor premergatoare"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare hotarare apel declarat de cjp mehedinti, de toata jena rududoo rududoo Apelul depus de Casa de pensii MH s-a judecat la Curtea de apel Craiova, apelul fiind respins ca nefondat. Astazi am primit Hotararea redactata si am ramas ... (vezi toată discuția)
Calea de atac impotriva unei decizii penale. _Alin_ _Alin_ Instanta Tribunalului a emis o hotarare numind-o ,,Sentință'' Impotriva acestei sentinte penale, am declarat ,,Apel'' conform art. 408 CPP. Apelul a fost ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna exact "hotararile pronuntate ... in cursul judecatii"? eusaisapte eusaisapte Cod de procedura penala Art. 370 - Felul hotararilor Toate celelalte hotarari pronuntate de instante in cursul judecatii se numesc incheieri Eu inteleg ... (vezi toată discuția)