avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj locuinta si bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj locuinta si bunuri

buna seara as dori o precizare referitor la partajul locuintei si al bunurilor.mai precis locuinta este cumparata de parintii mei in 1998 iar la insistentele mele iam convins sa treaca locuinta pe numele nostru sa incheiat contract de vinzare-cumparare in 2009 cu suma de 850 de ron iar intrebarea mea este cum se face partajul pe locuinta daca banii in sine nu au fost dati catre parinti mei doar am achitat la notar suma necesara pentru incheierea contractului.Asadar as dori sa stiu daca se va calcula dupa pretul pietei sau se va pleca de la suma de pe contract plus inflatia aferenta celor 2 ani de cind suntem proprietari iar referitor la bunurile din casa precizez ca aproape 90% le-am cumparat din veniturile mele am chitante iar sotia nu sa implicat la achizitionarea acestora precizind ca sunt stilpul casei si eu trebuie sa platesc sa achit utilitatile casei si respectiv cumpararea de produse alimentare de la diferite supermarketuri.Va multumesc si astept un raspuns sau ce e de facut din aceasta situatie.precizez referitor la locuinta ca este o camera de camin de nefamilisti
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
danutzu1974, utilizator
Cel mai recent răspuns: danutzu1974 , utilizator 22:25, 7 Iunie 2011
;)) sa o luam cu inceputul dvs vreti sa stiti daca se poate rezilia contractul de vanzare-cumparare in baza faptului ca a-ti stipulat o suma mica ca si pret de vanzare-cumparare sau o suma fictiva? ideea este ca o sa trb sa va lamuriti singur in privinta acestui aspect daca cititi insasi contractul . ca si formulare avem eu X ii vand lui Y casa Z in cuantumul sumei de 850 lei. Este proprietatea dvs, pe care o cuantificati la ce suma doriti iar vanzarea-cumpararea este sfanta consimtita de codul civil ca dovedind dr de proprietate. asadar.....casa acum este bun comun al sotilor indiferent de modalitatea de achizitionare sau pret platit, iar in urma unui partaj bunurile comune se cuantifica la valoarea lor de circulatie pe piata in urma unui raport de expertiza tehnica si se impart. Ideea este ca in conformitate cu codul familiei dvs inn baza veniturilor salariale mai mari ca ale sotiei in urma investitiilor in imobil. in urma bunurilor mobile achizitionate pe facturi cu numele dvs puteti dovedi o mai mare implicare financiara in achizitionarea si conservarea bunurilor astfel incat puteti solicita o cota-parte mai mare decat a sotiei in procesul de partaj. Dupa stabilirea corei ce ii revine fiecarui sot in parte, puteti sa despagubiti eventual sotia in baza cotei sale parti pentru a ramane dvs cu bunurile.
daca camera a fost 850 de ron si expertiza tehnica spune ca valoreaza 20000 de euro de la 20000 de euro se pleaca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am primit de la parintii mei prin contract de donatie ... Debby Debby Buna ziua, Am primit de la parintii mei prin contract de donatie un aparatament inainte de casatorie. Acum sunt casatorita si intentionam sa vindem ... (vezi toată discuția)
Proprietate inaintea casatoriei cameleon cameleon As vrea sa va cer un sfat:am ca proprietate un apartament de 3 camere dobandit inaintea casatoriei.Problema este ca intre timp m\'am casatorit si acum as vrea ... (vezi toată discuția)
Cum se face partajul in caz de divort? Jenu68 Jenu68 Buna seara! Avem o situatie speciala. Suntem casatoriti de 20 ani, avem trei copii si am inceput de la 0. Pe parcursul casniciei am avut mai multe locuinte ... (vezi toată discuția)