avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna seara.
As dori sa stiu cum se porcedeaza cu pensia alimentara? Am divortat pe 2 mai si atunci s-a hotarat sa platesc o pensie alimentara de 125 lei copilului de la introducerea actiunii, adica din februarie. Si nu stiu cum se procedeaza. Hotararea de la judecatorie nu a venit inca. Eu trebuie sa primesc vreo citatie pt plata sau pur si simplu sa inmanez banii fostei sotii? va rog lamuriti-ma si pe mine.
Cel mai recent răspuns: ContSters201507 , utilizator 22:19, 7 Iunie 2011
Obligatia de a plati pensia de intretinere copilului minor va revine in baza hotararii judecatoresti. Daca nu erati prezent la pronuntare atunci de la data comunicarii prin posta a hot. jud . Pensia mai bine o puneti prin posta ca sa faceti dovada achitarii luna de luna. Daca instanta a ramas in data de 2 mai in pronuntare asta inseamna ca trb sa achitati si luna mai la sf lunii mai. Si ulterior in fiecare sf de luna, justificand eventual incasarea veniturilor salariale la sf fiecarei luni din care practic dvs achitati pensia de intretinere a copilului minor.
puteti incepe sa platiti de bunavoie. puteti trimite banii prin mandat postal pe numele sotiei, scrieti ce reprezinta sau ii dati fostei sotii cu chitanta si semnatura dansii de primire
Obligatia de a plati pensia de intretinere copilului minor va revine in baza hotararii judecatoresti. Daca nu erati prezent la pronuntare atunci de la data comunicarii prin posta a hot. jud . Pensia mai bine o puneti prin posta ca sa faceti dovada achitarii luna de luna. Daca instanta a ramas in data de 2 mai in pronuntare asta inseamna ca trb sa achitati si luna mai la sf lunii mai. Si ulterior in fiecare sf de luna, justificand eventual incasarea veniturilor salariale la sf fiecarei luni din care practic dvs achitati pensia de intretinere a copilului minor. Dar daca instanta a dispus ca pensia se va achita din luna feb dvs aveti obligatia sa va conformati daca nu vi se poate pune poprire pe venituri in caz de neplata sau plangere penala.
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
ContSters201507, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultare balcania balcania In urma sentintei de divort minorul a fost incredintat mamei urmand sa platesc pensie de intretinere stabilita prin hotarare judecatoreasca. La locul de munca ... (vezi toată discuția)
Poprire salar - pensie alimentara Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Un salariat mi-a adus o copie dupa sentinta de divort din care reiese faptul ca are obligatia de a da 1/4 din salar fostei sotii, cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara avrigeanunicoleta avrigeanunicoleta pana la ce varsta trebuie sa platesc pensie alimentara? mentionez ca am hot jud conform careia ar trebui sa platesc pana la varsta de 26 ani a reclamantei. 26 ... (vezi toată discuția)