avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare

Am o problema cu vecinii care stau sub noi.
Acum cateva luni, in timpul noptii, an avut o discutie mai aprinsa cu prietenul meu in urma careia ne-am trezit cu busituri in usa, urlete si amenintari de la vecini. Fiind constienti ca i-am deranjat, a doua zi am fost la ei la usa sa le cerem scuze pentru deranj, explicandu-le ca ne dorim sa avem relatii bune cu vecinii.
Acum doua seri povestea s-a repetat, iar a doua zi m-am trezit vecinul la usa. Mi-a fost frica sa-i deschid, si, prin usa, a inceput sa-mi urle amenintari cum ca va plati pe cineva sa ne bata pe amandoi, ca ne va distruge, si pe mine si pe prietenul meu. In tot acest timp tragea de usa de mai avea putin sa o scoata din balamale. Sincer imi este frica de el pentru ca pare un om foarte violent si chiar il cred in stare sa plateasca pe cineva sa ne bata. Cred ca si restul vecinilor au auzit amenintartile lui, avand in vedere ca le striga in gura mare, dar nu stiu cati dintre ei ar fi dispusi sa depuna marturie. Ne-am gandit sa sunam la politie pentru ca ne este sincer teama pentru ce ni s-ar putea intampla, dar doream mai intai sa aflu si parerile altora. Ceea ce sunt interesata sa aflu in primul rand este, daca chemam politia. putem avea siguranta ca in urma plangerii vom fi in siguranta? Dupa cum am spus, el pare a fi un om foarte violent, si am dori sa luam cele mai bune masuri sa ne protajam.
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 11:56, 10 Iunie 2011
Politia nu va poate proteja decat daca depuneti o plangere pentru infractiunea de amenintare daca va incadrati in dispozitiile legale.
Cel mai bine ar fi sa consultati un avocat .
va puteti procura o arma in vederea folosii in conditii de legitima aparare, daca va fi cazul, sau faceti niste cursuri de auto-aparare

politia va poate apara... dar cred ca o va face prea tarziu...

o plangere pt. amenintare ar fi o solutie, dar mai mult ca sigur nu se va intampla nimic, doar il va intarata si mai tare pe respectivul domn violent (care presupun ca este si de culoare)

o alta masura de aparare ar fi si angajarea unei companii specializate in paza si protectie, dar este cam costisitor...

sau incercati sa vb cu dansul... poate stati cu frica degeaba

ori alta data cand aveti discutii in contradictoriu cu prietenul luati in consideratie ca traiti intr-o bloc.. unde oamenii mai vor sa si doarma nu sa va auda pe dvs. cum zbierati.



AlCazone, am venit aici pt. sfaturi legale nu pentru sfaturi parintesti, si proaste pe deasupra. Sfatul tau e ca si cum i-ai spune unei femei ca motivul pt. care a fost violata este din cauza ca se imbraca provocator. Hai sa lasam parerile subiective la o parte, ce zici de asta?
Vecinul cu pricina, daca chiar este deranjat de un ocazional zgomot, are dreptul sa cheme politia, nu sa ma ameninte ca ma bate.
V-au fost oferite sfaturi legale, daca veti citi cu atentie le veti observa.Cele ,,parintesti" au venit ca si solutii complementare, fiind dat faptul ca o plangere la politie nu va va rezolva neaparat problema.In caz ca veti decide sa depuneti aceasta plangere, nu lasati sa treaca 2 luni de la data amenintarilor.Si in special, asigurati-va ca aveti martori .Altfel, nu veti reusi sa va sustineti acuzele.
In caz ca veti mai intampina probleme sunati imediat la 112.Vecinul poate fi dus la sectie si ar primi pe loc o amenda sau macar un avertisement.Ar putea fi pus sa isi ia un angajament cum ca se va abtine in viitor sa va faca necazuri.
Trebuie sa stiti ca si vecinul , la randul sau, ar putea solicita interventia organelor de politie.Fiindca exista legislatie si impotriva celor care tulbura linistea la ore tarzii( vezi Legea 61/1991) .
Succes:)
De obicei fapta de amenintare e greu de dovedit si rareori ajunge in instanta, desi nu sunt deacord dar din practica judiciara asta rezulta.
Totusi, conform art. 91 indice 6 alin. 2 C.pr.pen., inregistrarile prevazute in prezenta sectiune, efectuate de parti sau de alte persoane, constituie mijloace de proba cand privesc propriile convorbiri sau comunicari pe care le-au purtat cu tertii. Orice alte inregistrari pot constitui mijloace de proba daca nu sunt interzise de lege.
Va recomand sa va inarmati cu camere video, martori daca e cazul.....altfel nu cred ca izbutiti.
Dupa parerea mea personala de la amenintare pana la violenta efectiv e doar un fir de par.....tocmai pe acest motiv ar trebui pus un accent mult mai mare pe ''amenintare''.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scandal in familie bandi2 bandi2 buna. as vrea sa intreb...soara mea are un prieten,cara sta cu noi,adica eu si mama,in casa,nu are nici flotant..si mereu ma ameninta,injura,da in catel cu ... (vezi toată discuția)
Amenintare aleluia aleluia buna seara. Am o problema cu fostul meu prieten . Ma ameninta ca ma bate , vine dupa mine .. Imi trimite offline`uri pe messenger (dar din pacate nu imi ... (vezi toată discuția)
Problema amenintare George271 George271 Daca sunt amenintat in mod direct , de catre o persoana , pe un site de socializare ca urmeaza sa ma bata , ce pot face ? avand in vedere ca amandoi suntem ... (vezi toată discuția)