avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale cetrtificat fiscal auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

cetrtificat fiscal auto

Buna ziua

Am cumparat o masina adusa din Germania adus in data de 24.05.2011 pe trailer, primul proprietarul adica cel care a adus in tara a scos un rand de nr. rosii in Botosani fara certificat fiscal si care mai sunt valabile 14 zile, eu am vrut ieri sa inregistrez la primarie , la taxe si impozite , dar fara certificatul fiscal de la primul proprietar nu se poate mi s-a spus acolo.
Eu dupa cum stiu impozitul se calculeaza pe luna , masina este aduasa de mai putini de 30 de zile cand a fost adusa in tara si functionarul din primarie nu vrea sa primeasca spre inregistrare actele.
Care este legislatia in vigoare in acest caz ?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: EUGEN BOT , Consultant fiscal 20:09, 10 Iunie 2011
Legislatia in vigoare este Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, actualizata, care prevede faptul ca la instrainarea unui mijloc de transport prin oricare dintre modalitatile prevazute de lege este obligatoriu sa fie achitate toate obligatiile fiscale datorate bugetului local. In cazul dvs., daca persoana care a adus in tara mijlocul de transport l-a detinut in proprietate chiar si o zi trebuie sa va transmita certificat fiscal, fara de care nu puteti inregistra masina la organul fiscal teritorial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luare in evidenta auto adus din ue alecs22 alecs22 buna ziua, am cumparat o masina acum aproape 3 ani si nu am luat-o in evidenta. Masina dupa cam 3 luni a ramas in garaj pentru ca mi-am luat alta masina ... (vezi toată discuția)
Certificat atestare fiscala. c3zar c3zar Buna ziua . Am cumparat o masina cu numere de germania ( cele valabile 1 luna ) , din tara , de la un targ auto . Am nevoie de certificat fiscal de la cel ce a ... (vezi toată discuția)
Impozit bgigi bgigi Pentru o masina la care am scos 2 randuri de numere rosii apoi am inmatriculat-o in Bulgaria se plateste impozit la primarie pt cele 2 luni? (vezi toată discuția)