avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA taxare inversa cereale
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

taxare inversa cereale

buna seara!

in luna aprilie 2011 am incasat un avans in contul unei livrari de cereale pentru care am eliberat o factura cu tva 24%.
dupa recoltare, va trebui sa livrez marfa si sa facturez intreaga cantitate livrata.
cum voi proceda, avand in vedere ca incepand cu 31 mai 2011 se aplica masurile de simplificare pentru aceste produse?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 07:24, 12 Iunie 2011
Parerea mea ca veti storna avansul si veti factura per total cu taxare inversa.
art. 134, alin 6 din codul fiscal
Prin excepţie de la prevederile alin. (4) şi (5), în cazul modificărilor de cote se aplică prevederile art. 140 alin. (3) şi (4), iar pentru operaţiunile prevăzute la art. 160 regimul aplicabil este cel de la data la care intervine exigibilitatea taxei.

pct. 82, alin 8 din norme
Pentru soluționarea situațiilor tranzitorii care pot apărea ca urmare a eliminării sau a includerii unor operațiuni în categoria celor pentru care se aplică taxarea inversă în cadrul art. 160 din Codul fiscal, se aplică prevederile art. 134 alin. (6) din Codul fiscal, respectiv se va aplica regimul în vigoare la data exigibilității de taxă.

Avand in vedere faptul ca exigibilitatea tva a intervenit la data incasarii avansului, veti aplica taxare inversa doar pentru diferenta dintre valoarea livrarii si avansul facturat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva avans cereale extraterestru extraterestru Reprezint o intrep individuala care lucreaza in domeniul agriculturii.In luna aprilie 2011, am primit un avans de la un client, pentru care am emis factura cu ... (vezi toată discuția)
Storno avans 01.07.2010 cpisla cpisla Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti cum se face o factura de storno avans dupa data de 01.07.2010. Cu ce cota de TVA? Multumesc, (vezi toată discuția)
Inregistrare factura din februarie denisa2011 denisa2011 Buna ziua, in luna aprilie mi-a sosit din Danemark o factura din feb 2013; cum ma sfatuiti sa fac? O introduc in luna martie 2013 si fac rectificativa la ... (vezi toată discuția)