avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Controlul financiar preventiv
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Controlul financiar preventiv

Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:Este necesara o vechime minima pentru indeplinirea sarcinii de control financiar preventiv la un angajator public?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:39, 3 Septembrie 2011
Exista posibilitatea de a se solicita o anumita vechime in munca sau in specialitate pentru a ocupa un asemenea post in cadrul unei institutii publice.

"Exista posibilitatea de a se solicita o anumita vechime in munca sau in specialitate pentru a ocupa un asemenea post in cadrul unei institutii publice".

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

...dar este prevazuta de lege, sau poate fi la alegerea angajatorului?
Va multumesc frumos !
Nu am vazut vreo vechime minima prevazuta in ordinul MFP nr. 522/2003, care reglementeaza CFP.
3. Pot fi numite, in vederea exercitarii controlului financiar preventiv propriu, persoanele care sunt angajate ale entitatii publice sau, dupa caz, au capacitatea legala de a incheia un contract pentru indeplinirea acestei atributii si care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

a) au numai cetatenie romana si domiciliul in Romania;

b) cunosc limba romana scris si vorbit;

c) au capacitate deplina de exercitiu;

d) au o stare de sanatate corespunzatoare, atestata pe baza de examen medical de specialitate;

e) au studii superioare economice sau juridice. Prin exceptie, cand nu exista persoane cu pregatire superioara, care sa indeplineasca prezentele conditii, pot fi numite pentru exercitarea controlului financiar preventiv propriu si persoane cu studii medii de specialitate economica;

f) au o vechime efectiva in domeniul finantelor publice de minimum 3 ani, in cazul institutiilor publice si de minimum 3 ani in domeniul financiar-contabil, in cazul celorlalte entitati publice;

g) nu au fost condamnate pentru savarsirea unei infractiuni care le-ar face incompatibile cu exercitarea acestei activitati;

h) prezinta minimum doua scrisori de recomandare.



Persoanele care exercita controlul financiar preventiv propriu sunt, de regula, numite din cadrul compartimentului financiar-contabil, putand insa face parte si din alte compartimente de specialitate; persoanele respective trebuie sa fie altele decat cele care initiaza, aproba si efectueaza operatiunea supusa vizei.

Conditiile sunt prevazute in "CODUL SPECIFIC de norme profesionale pentru persoanele care desfasoara activitatea de control financiar preventiv propriu",cap.II,art.3


Asadar,cf. acestu cod, persoanele desemnate pt. a efectua cfp trebuie sa aiba o vechime efectiva in domeniul finantelor publice de minimum 3 ani, in cazul institutiilor publice si de minimum 3 ani in domeniul financiar-contabil, in cazul celorlalte entitati publice.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cfp Lazear Lazear Contabilul poate pune viză cfp?Poate fi responsabil CFP? (vezi toată discuția)
Viza control financiar preventiv ContSters278216 ContSters278216 Buna-ziua! V-as ruga sa-mi comunicati daca la o primarie de comuna viza controlului financiar preventiv se poate exercita de o persoana cu studii superioare ... (vezi toată discuția)