avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de inmatriculare auto persoana cu handicap grad 2
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de inmatriculare auto persoana cu handicap grad 2

Buna ziua,

din cate am inteles persoanele cu handicap de grad 2 sunt scutite de prima taxa de inmatriculare daca autovehiculele respective sunt adaptate handicapului respectiv.

Eu am diabet, handicap ce nu necesita absolut nicio "imbunatatire" a unui autovehicul, pot sau nu pot sa fiu scutit de acesta taxa?
Cel mai recent răspuns: ciprian91 , utilizator 20:44, 18 Iunie 2011
Nu cred ca diabetul intra la handicap, boala care sa va permita sa fiti scutit de taxe. Acolo spune ca " daca are facute adaptarile speciale la masina" si cum dv nu aveti nevoie de vreo adaptare inseamna ca ni ci scutit nu sunteti.
diabetul este considerat handicap, iar incadrarea mea cu aceasta boala este la handicap de grad 2, dar nu eram sigur daca pot fi scutit de aceste taxe.

Va multumesc de raspuns :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare autovehicul in baza legii 448 CiobanuAlexandru01 CiobanuAlexandru01 Buna ziua, Tatal meu are handicap cu gradul I (este imobilizat intr-un scaun rulant) iar in urma cu 2 ani am cumparat un autovehicul pe care nu l-am putut ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap accentuat eorts eorts Am leucemie, sunt persoana cu handicap accentuat, dar nu sunt scutit de plata la impozit taxa auto. De ce? Nu am masina modificata(conf. legii) pentru ca sunt ... (vezi toată discuția)
Persoane cu handicap - inmatriculare masina Danut_Gabriel Danut_Gabriel Buna seara, as dori si eu un raspuns concret! Am tot cautat prin lege dar nu prea am obtinut un raspuns sigur. Mama mea are certificat de handicap accentuat, ... (vezi toată discuția)