avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ

Va rog frumos ...asi vrea sa stiu;-daca se face partaj prin tranzactie prin intermediul avocatiilor in afara de onorariu trebuie platit si taxa de timbru a valorii partajabila sau nu. Si in caz de intervine ceva se poate amina procesul sau nu? Va multumesc
Partajul se poate efectua voluntar ( cu intelegerea partilor), la notar si judiciar in instanta cu taxa judiciara de 3% din valoarea bunurilor supuse iesirii din indiviziune + onorariul avocatului.
Se plateste si taxa si onorariu avocat.
taxe si onorariu
incercati sa solutionati partajul pe cale amiabila la un birou de mediator, la mediere nu se percepe taxa judiciara de timbru, platiti numai onorariul mediatorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort nucusor nucusor cum se poate divorta ,impartii lucrurile(partaj) rapid si ieftin daca cei doi soti se inteleg si sunt de acord cu divortu si impartitul bunurilor? 9 (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii se face obligatoriu la notar sau se poate face prin mediere? leusan leusan Pentru dezbaterea unei mosteniri este nevoie obligatoriu ca a se faca la notar sau se poate si prin birourile de mediere? dar iesirea din indiviziune se ... (vezi toată discuția)
Procedura divort- costuri/partaj- acte necesare alex83 alex83 buna ziua...care sunt procedurile de divort..?mai trebuiein..instanta?..sau cum se face mai exact.../..ma refer si cu treaba de partaj cu toate...acte ... (vezi toată discuția)