avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Restituire avans platit
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Restituire avans platit

Buna ziua,

Doresc sa va adresez o intrebare referitoare la temeiul legal al avansului platit catre o societate comerciala.
Mai exact am comandat niste piese de mobilier si am platit un avans . Nu am semnat un contract , doar mi s-a taiat o chitanta.
Am gasit in alta parte o oferta mai buna si as vrea sa imi recuperez avansul doar ca nu vor sa mi-l restituie desi mobilierul nu a fost confectionat inca.
Pot sa ii oblig sa mi-l inapoieze?
umit bun.
Si as vrea aici sa imi dati temeiul legal al acestei probleme si totodata sa imi spuneti in baza carui act acest lucru este posibil: factura este suficienta sau un alt act semnat de cei doi in acest sens?

Cel mai recent răspuns: ContSters88583 , utilizator 15:08, 22 Iunie 2011
Daca nu au incheiat un contract privind termenul de primire-predare si sunteti persoana fizica formulati reclamatie la OPC.
Nu am primit decat o chitanta pentru avansul platit.
Exact cum v-am spus mai sus formulati reclamatie la OPC.
Multumesc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitare avans produs ionita aurel ionita aurel Doresc sa cumpar o piesa auto,ptr acest lucru am cerut o oferta de pret de la un delaer auto,cum pretul mi s-a parut bun am cerut sa imi fie comandata ... (vezi toată discuția)
Temei legal avans bijulica bijulica Buna ziua, doresc sa va adresez o intrebare referitoare la temeiul legal al avansului acordat de catre cumparator - fie el pj sau pf- in vederea executarii ... (vezi toată discuția)
Neonorarea la timp a contractului meryemmm meryemmm Buna ziua, v-as ruga sa ma ajutati in urmatoarea problema: in urma cu o luna am cumparat de la o SC un numar de usi in valoare totala de 33 mil. lei, ... (vezi toată discuția)