avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act aditional contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act aditional contract inchiriere

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu o lamurire in legatura cu inregistrarea unui act aditional la contractul de inchiriere. Eu sunt chiriasul si am avut un contract care a expirat la data de 01.06.2011. Pe 10.06.2011 am avut cununia civila si abia ieri am depus actele pentru schimbarea cartii de identitate care va fi gata pe data de 04.07.2011. Intrebarea mea este daca as putea sa fac un act aditional la contractul de inchiriere ca sa am continuitate (primesc compensatie pentru chirie de la locul de munca) cu noul nume in urma casatoriei, sau este nevoie sa fac alt contract, caz in care ar trebui sa astept eliberarea noii carti de identitate si deci nu as mai beneficia de continuitate?
Am fost azi la administratia financiara si doamnele de la ghiseu nu prea au avut rabdare sa ma lamureasca, mi-au spus foarte expeditiv ca pot sa fac act aditional in care sa trec noul nume, vechiul nume in paranteza si prenumele. Problema este ca la actele necesare figureaza bineinteles cartea de identitate original si copie, iar eu in momentul de fata nu am asa ceva, decat o copie dupa cea veche.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 20:27, 24 Iunie 2011
Puteti incheia act aditional la contractul existent, trecand numele actual obtinut in urma casatoriei si facand mentiunea numelui detinut anterior.
Intrucat in prezent nu detineti CI valabila, va puteti identifica doar cu CNP (care ramane nemodificat)
juridic dana a scris:

Intrucat in prezent nu detineti CI valabila, va puteti identifica doar cu CNP (care ramane nemodificat)

N-aveti cum sa va "identificati" cu CNP, va identifiicati cu un act de identitate pe care este inscris CNP, respectiv CI sau pasaport (acestea fiind actele de identitate admise in Romania), sau daca cei de la Administratia Financiara accepta le puteti prezenta permis de conducere (daca aveti) sau cartea de alegator (ca o alternativa de urgenta....). In caz contrar, trebuie sa asteptati pana vi se elibereaza cartea de identitate.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare semnatura ionik_3 ionik_3 Buna ziua, Imi puteti spune va rog, daca dupa cununia civila este.necesara schimbarea semnaturii, pentru ca semnatura contine numele de fata. Daca da, ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala - schimbare punct de lucru -reinnoire contract inchiriere scarlatcorina scarlatcorina Buna ziua, Am rugamintea daca ma puteti ajuta la urmatoarea problema legat de sediul social: La sediul pe care il avem in prezent am avut contract de ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru punctul de lucru la reinnoirea contractului de inchiriere intis intis Buna ziua, Reprezint un SRL din Bucuresti si anul acesta ne expira contractul de inchiriere pentru un punct de lucru. Am stabilit de comun acord cu ... (vezi toată discuția)