avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Persoana straina la o Societate Comerciala.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Persoana straina la o Societate Comerciala.

Cum poate o persoana straina sa devina asociat al unei Societati Comerciale. Firma este deja deschisa in Romania.
Care sunt actele necesare din ambele tari ?? Trebuie obligatoriu sa aiba si rezidenta facuta ?
Va Multumesc !!
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 23:17, 30 Iunie 2011
Nu are nevoie de rezidenta. Cumpara partile sociale de la un alt asociat, sau isi aduce aportul la marirea capitalului.

Din tara de origine are nevoie de cazier sau cazierul fiscal (care in multe tari nu exista), si are nevoie de traducerea si legalizarea actelor de identitate.
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
kappauser, utilizator
Este valabila si aceasta chestie din cate am mai citit pe acest site ?

Citez din ghidul ONRC:

"Certificatele de cazier fiscal pentru asociaţii sau reprezentanţii legali ai societăţii comerciale, care au domiciliul/ reşedinţa/sediul în România sau pentru persoanele fizice sau juridice străine, care au această calitate şi sunt înregistrate fiscal în România sau, după caz, declaraţia autentică pe propria răspundere a persoanei fizice cetăţean străin în nume propriu sau ca reprezentant al persoanei juridice străine care nu este înregistrată fiscal în România din care să rezulte că nu are datorii fiscale (original sau copie certificată şi, după caz, traducerea realizată de un traducător autorizat a cărui semnătură să fie legalizată de un notar public);"

Si daca firma are punctul de lucru in strainatate din cate am mai auzit mai trebuie facut o declaratie in Romania la notar cum ca persoana straina cunoaste toate legile de aici ?

Multumesc anticipat !!!

Punctul de lucru nu este persoana juridica distincta. De aceea este luat in considerare locul unde firma este inregistrata ca persoana juridica. Iar daca cetateanul strain declara ca stie limba tari si nu are nevoie de actele si in limba materna atunci poate semna si documentele doar in limba romana. Declaratia trebuie facuta, dar costa mai putin autentificarea ei decat traducerea si legalizarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat strain Corina Chilom Corina Chilom Buna ziua! Carea sunt diferentele de constituire intre un srl cu asociati romani si srl cu asociati straini? Ma refer la acte necesare constituirii, si poate ... (vezi toată discuția)
Asociat persoana juridica din belgia Titi_viteza Titi_viteza Pentru a evita o gramada de bataie de cap, cunoasteti cumva pe cineva care sa fi deschis un srl in Romania in care sa aiba un asociat persoana ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal just.rain just.rain Pt. infiintarea unui SRL cu asociati persoane fizice este necesar ca acestia sa depuna cazier fiscal sau judiciar? Am intrebat la ORC si m-au trimis la biroul ... (vezi toată discuția)