avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reabilitare termica pe cont propriu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reabilitare termica pe cont propriu



care sunt pasii de urmat in cazul reabilitarii termice a apartamentului situat la etaj 1?Vreau sa fac acest lucru pe cont propriu
Cel mai recent răspuns: eliasav , utilizator 11:18, 17 Aprilie 2012
avvalentina a scris:

Prin recenta modificare legislativa, reabilitarea termica pe cont propriu va creaza avantajul scutirii de plata impozitului pe apartament pentru cativa ani.


Art.268 alin.(8) Cod Fiscal si normele sale prevad că un consiliu local poate acorda scutire de la plata impozitului pe clădiri sau o reducere a acestuia pe o perioadă de minimum 7 ani, cu începere de la data de întâi ianuarie a anului fiscal următor finalizării lucrărilor de reabilitare, pentru proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinţe şi ai imobilelor care au executat lucrări de intervenţie pe cheltuială proprie, pe baza procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, întocmit în condiţiile legii, prin care se constată realizarea măsurilor de intervenţie recomandate de către auditorul energetic în certificatul de performanţă energetică sau, după caz, în raportul de audit energetic, astfel cum este prevăzut în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.158/2011.

Cu alte cuvinte, daca proprietarii de apartamente s-au grabit sa-si reabiliteze termic locuinta pe cheltuiala proprie imediat dupa ce Codul Fiscal promitea scutirea, si au facut imprudenta sa o faca angajand o firma care a lucrat fara certificatul de performanţă energetică sau, după caz, raportul de audit energetic în care sunt precizate măsurile de intervenţie pentru reabilitarea termică, NU va beneficia de scutirea de la plata impozitului pe cladiri.

Si bine-nteles, aceste precizari au venit ulterior modificarii Codului fiscal, prin normele metodologice, care ( tot bine-nteles si din pacate ) adauga la lege, cum masura obligativitatii depunerii certificatului energetic nu poate fi considerata o clarificare adusa legii...
maiaB a scris:

...Noi am renuntat sa asteptam .

1. o hartie la primaria de sect. prin care ii anunt ca vrem sa facem acest lucru singuri.

Va rog sa precizati Sectorul
Daca nu o aveti (acceptul, fara nici o taxa) riscati o amenda sanatoasa!

Precizarea apartine functionarilor primariei?
V-au indicat baza legala?

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie pentru izolare/anvelopare exterioara apartament sector 3 Cristian Ionescu Cristian Ionescu Buna Ziua Am facut o cerere scrisa la primaria sectorului 3 pentru a-mi aproba izolarea exterioara a apartamentului mentionand ca lucrarea se va face din ... (vezi toată discuția)
Legea 158/2011 pentru aprobarea oug 18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte. lege nr. 158/2011 gabi1983 gabi1983 \"Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie beneficiaza, in ... (vezi toată discuția)
E corect sa izolezi peretii pe interior? petitemichele petitemichele Buna ziua, Locuiesc la etajul 4 si as dori sa izolez bucataria.De cativa ani apare condes pe timp de iarna, mai ales de cand apartamentul de la 3 nu mai este ... (vezi toată discuția)