avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Intrebare fila de cec (ordin de plata)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Intrebare fila de cec (ordin de plata)

Buna ziua!
Vreau si eu sa stiu cum este cu filele de cec? Pe ce termen se pot da? Cum se pot verifica?

p.s: este prima data cand lucrez cu asa ceva.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 13:04, 5 Iulie 2011
Ordinul de plata reprezinta cu totul altceva. Este un instrument de plata care se completeaza in doua exemplare, se prezinta la banca, iar suma respectiva este retrasa din contul Dvs.in momentul inregistrarii acestei operatiuni de catre functionarul bancii.

Cecul sau biletul la ordin sunt instrumente de plata cu un regim mai special. Acestea sunt completate de catre Dvs., data scadenta este bine in functie de contractul incheiat cu partenerul respectiv (sau de o intelegere prealabila). Trebuie sa aveti in vedere ca lipsa lichiditatilor in contul curent de la banca, in momentul in care intra la decontare aceste instrumente de plata va pune in imposibilitatea de a mai efectua operatiuni prin banca si inscrierea in C.R.B. In paralel raspunderea Dvs. poate fi si penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec in alb suciu_diana suciu_diana Se poate emite un CEC in alb daca nu exista disponibil in banca?...avand in vedere ca nu este o suma specificata pe instrument. (vezi toată discuția)
Inlocuire bo in format vechi alecsutzu4u alecsutzu4u Buna ziua, Este vorba despre un bilet la ordin scadent peste 5 ani, emis de un partener, care pentru noi reprezinta un element de confort ce va fi scontat ... (vezi toată discuția)
Incident de plata-inregistrat corect in cip? MARIANAV MARIANAV Va rog pe cei care ati trecut prin asta sau cunosteti legislatia sa ma indrumati daca am dreptate acuzand banca ca a publicat eronat pe CIP firma la care este ... (vezi toată discuția)