avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Declarare la vama valuta
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Declarare la vama valuta

Buna ziua

Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva.
Stiu ca intr-o vreme la iesirea din tara exista o limita in valuta (numerar) pe care putea sa o scoata o persoana fizica din tara, nu stiu daca mai exista o asemenea limitare si daca valuta pe care o ai asupra ta trebuie declarata la vama, asta ca sa nu risti sa-ti fie confiscata.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Salagean Vasilica , Consilier juridic 11:41, 6 Iulie 2011
limita este de 10.000 euro cash sau echivalent alta valuta.
Multumesc . Am gasit si eu Regulamentul (CE) nr. 1889/2005 al Parlamentului European si al Consiliului din 26.10.2005 privind controlul numerarului la intrarea sau iesirea din Comunitate.
Pana la 10.000 EUR nu trebuie acte justificative si nici nu trebuie declarati ...cel putin asa mi-au raspuns de la vama.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
Salagean Vasilica, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce suma de bani trebuie declarata la vama? cristian.UE cristian.UE Eu muncesc in strainatate si m-ar interesa sa stiu cu ce suma de bani ma pot intoarce in Romania. Stiu din auzite ca inainte era o limita de genul 10 mii de ... (vezi toată discuția)
Cumparare din ue danyyyyy danyyyyy buna ziua, vreau sa cumpar mobila din UE intrebarea mea pot sa achit cu bani ches ? daca nu se poate cum pot sa achit sa licitez eur in banca si sa ii pun pe ... (vezi toată discuția)
Limita plati catre furnizori vioviod vioviod Răspunde la acest mesaj Nume Email Subiect Text Căutare Autor am de platit catre furnizor in jur de 4000 ... (vezi toată discuția)