avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa de omor sau lovire si alte violente?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa de omor sau lovire si alte violente?

Daca o persoana care sufera de probleme cardiace a fost atacata de mai multi indivizi, provocandu-i-se leziuni ce au necesitat in jur de 7 zile internare medicala si 15 zile de ingrijiri medicale (dar nu de natura cardio-vasculara) , se poate trece ca fapta agravanta, tentativa de omor, intrucat putea usor sa-i puna viata in pericol?

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:32, 12 Iulie 2011
Din ceea ce ati scris nu pare a fi nicio tentativa de omor. Totusi, faptuitorii se aflau in cunostinta de cauza cu privire la starea de sanatate a victimei? In ce zona a fost lovita victima si cu ce obiecte? Trebuie mai multe detalii.
Pentru a primi un raspuns care sa va ajute in mod efectiv , va rog sa dati mai multe relatii in legatura cu agresiunea suferita.
1/cum a avut loc si partile din corp afectate de agresiune ?
2/consecintele din punct de vedere cardiac ale agresiunii suferite
3/exista si alte acte medicale , in afara certificatului medico-legal , care sa ateste ulterior agresiunii si emiterii actului de catre medicul legist , ca au existat si alte consecinte/repercusiuni asupra sanatatii dvs ?
Cred ca a fost savarsita infractiunea de loviri sau alte violente ( art.180 din Codul penal).
Daca faptuitorii cunoasteau ca persoana are probleme cardiace , si au avut intentia , macar indirecta , de a o ucide, atunci poate fi angajata raspunderea penala sub aspectul savarsirii tentativei la infractiunea de omor.

Relevante sunt, asa cum s-a amintit , modalitatea de exercitare a elementului material, actele de lezionare, intentia , mobilul savarsirii faptei .

In afara de certificatul medico-legal, sa fie efectuata o expertiza medico-legala.Aveti dreptul la expert-parte.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca din actul de la IML nu rezulta ca i-a fost pusa viata in pericol se poate discuta despre o tentativa de omor doar daca se va dovedi in mod neindoielnic ca a avut intentia de a ucide...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovituri la nivelul gatului xuser xuser Lovirea cuiva cu pumnul la nivelul gatului se poate retine ca si tentativa de omor? Cunosc un caz cand cineva a strans o fata de gata, si desi fata a primit ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor calificat sau vatamare corporala gepisan gepisan In urma unei altercatii verbale care a degenerat intro bataie cu mai multi \" actori\"la care am participat fiind chemat de un prieten disperat de injuriile ... (vezi toată discuția)
Infrctiune corinuta corinuta exista vreo diferenta intre omor si omor fapta consumata....am gasit intr-un text si nu inteleg de ce se gasea sub aceasta forma..... (vezi toată discuția)