avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă Introducerea prin Legea 202/2010 a pct.1^1 la Art.1 ...
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

Introducerea prin Legea 202/2010 a pct.1^1 la Art.1 din C.proc. civ, Este "Constitutional"?

Daca ne raportam la disp. art.20 respectiv art.21 din Constitutie, deasemeni si la prevederile aer.6 din CEDO, "DREPTUL LA UN RECURS EFECTIV", "solutionarea cererilor si de o instanta erahic superioara", chiar si cea mai inalta instanta nationala.
Intrebarea: este constitutional art.1 pct.1^1 din C.proc. civ.???#-o
Eu va multumesc, pentru sinceritatea cu care mi-ati rasuns, Din raspunsurile D-voastra am putut sa fiu informat exact pentru o alta speta, pentru care trebuie neaparat sa ma adresez la CEDO. Fiind vorba de o hotarare "definitiva si irevocabila", investita cu Titlul Executoriu, unde sunt stabilite niste drepturi,,,dar nici la momentul actual nu a putut fi pusa in executare, deoarece instantele de cele doua grade, franeaza de fapt continuarea procesiunii pana la finalizarea "actului de justitie "prin executarea silita. Mai mult instanta de grad superior nu pune la dosar motivele pe care se sprijina in pronuntarea Deciziei.
Cazul cu raspunderea delictuala civila ese doar o fictiune de ordin minor.
Vad ca la acest caz s-a dat o foarte mare atentie, cu diverse raspunsuri, dar foarte utile intr-o alta cauza majora.
Tin sa va multumesc prin acest raspuns la raspunsul D-voastra,,=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inainte de cedo, putem desfiinta in instanta nationala o hotarire irevocabila solutionata cu incalcarea dreptului la un proces echitabil ? – in tem. art.13 recursul efectiv eugen82 eugen82 Va solicit parerea cu privire la urmatoarea lipsa in c.pr.civ – contestatia in anulare (in opinia mea): Hotarire irevocabila, recursul respins si ... (vezi toată discuția)
Ce cale extraordinara de atac se poate promova ? Diana Ramona Diana Ramona In cazul unei plangeri contraventionale ptr o fapta prevazuta de OUG 195/2002 , s-a solicitat odata cu formularea acesteia , si judecarea in lipsa , cu ... (vezi toată discuția)
Prioritate drept european cedo fata de c.pr.civ.????? eugen82 eugen82 Art.20 alin.2 Constitutie raportat la Conventia CEDO prevede aplicarea cu prioritate de catre instante a Conventiei fata de legile interne. Este sau nu ... (vezi toată discuția)