avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj - masina cistigata.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj - masina cistigata.

Masina e cistigata la un concurs si actele sint pe numele meu. Ce reguli se aplica la partaj ?
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 00:00, 27 August 2004
La ce fel de concurs ai cistigat masina?
dezvolta speta , caci altfel nu te pot ajuta!
Sunt doua pareri.Una:ca ti-ar ramane tie,fiind bunuri proprii:ma refer oricum la cazul in care ai castigat masina in timpul casatoriei, A doua parere:depinde din banii cui a fost cumparat biletul de loterie,sau respectivul talon cu care ai cumparat-o.De exemplu,ai castigat pt.ca ai cumparat dintr-un anumit magazin mai multe produse,ai completat un talon,pt.ca ai cumparat respectivele produse,iar la casa bonul a fost facut pe numele sotului,desi talonul de concurs si actele sunt pe numele tau:::E destul de complicat.Ar fi nedrept sa acorde instanta jumatate din bunul tau propriu,la urma urmei,nu?Poate ai platit la casa din banii tai si factura a fost pe numele sotului,iar pe baza facturii tu ai completat biletul de concurs pe numele tau?!E cazul meu.[addsig]
Mda..prima intrebare e corecta...
Ce fel de concurs??
...hai sa fim seriosi...din banii cui a fost platit biletul...pai si daca iau salariu si joc cu ei la loto salariu e bun comun si prin urmare si masina...se merge pe alta explicatie...e premiu definit de legis. ce reglem jocurile de noroc si potr. c. fam. premiile sunt bunuri proprii...sal'tare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj- am dreptul si eu la suma castigata la loto? ContSters96930 ContSters96930 De 1 an si 5 luni traiesc cu un baiat,caare ma cam minte ma duce din minciuna in minciuna....vreau sa intreb acum lunile februarie ,martie nu stiu sigur a ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune sca baloisibaloi sca baloisibaloi Revin asupra unui subiect pe care l-am mai postat pe acest forum dar cu mai multe elemente. Rog colegii specialişti să-şi spună părerea şi dacă este ... (vezi toată discuția)
Contract de sponsorizare ContSters142942 ContSters142942 Buna ziua. Am un blog pe care imi astern gandurile. De curand am primit un mesaj de la reprezentantul unei firme ca ar dori sa ii promovez produsele printr-un ... (vezi toată discuția)