avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta cu contributia de asigurari sociale
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta cu contributia de asigurari sociale

Buna ziua,

Intampin o problema cu un domn si va rog sa ma ajutati cu un sfat:
Domnul s-a pensionat de boala de curand din Min. apararii (armata).
In perioada `87-`94, a lucrat la societatea noastra ca si lacatus. Acum imi solicita o adeverinta pt. fiecare luna lucrata cu contributia CAS, in ideea ca salariul sau era dublu fata de cel din carnetul de munca. Fosta mea colega care a fost inspector RU 42 de ani, imi spune ca atunci contributia se retinea 2-3% in functie de societate la salariul din carnetul de munca. Nu este ca acum ca retinerile se fac in functie de salar.
D-lui i-am dat adeverinta de vechime, i-am spus ca ceea ce imi cere el nu am cum sa-i dau, pt ca retinerile erau la fel la toata lumea. Acum ma ataca cu legea pensiilor din 2010, judecata etc.... deasemenea i-am spus ca legea nu se aplica retroactiv... nu am cale de mijloc cu el. Daca intr-adevar are dreptate, inseamna o adeverinta cu 96 de pozitii, state de plata pt. 8 ani... cred ca nu stie ce vorbeste, mai ales ca salariul si sporurile ii sunt trecute in CM. Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 16:21, 20 Iulie 2011
Este corect ceea ce afirmati,legea nu se aplica retroactiv.Legea dispune doar pentru viitor,cu exceptia legii penale si a celei contraventionale,potrivit art.15 alin.2 din Constitutia Romaniei,lege fundamentala a statului de drept.In speta,nu este cazul.

Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 215 iliuta69 iliuta69 Sunt angajat din 1987 am 14 ani grupa 1 inainte de 1 Apr 2001 si 18 ani dupa 1Apr 2001 pana in prezent adica 32 de ani lucrați la CFR dintre care 1 an scoala ... (vezi toată discuția)
Inscriere vechime reala in cm niccu niccu Buna ziua, Sunt intr-o dilema ! Un prieten a incetat colaborarea cu firma,dar acestia refuza sa-i treaca vechimea in Cartea de munca. El s-a angajat faptic ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, sotul meu a lucrat la primarie intre anii intre 1972-1976 ca casier cca. 3 ani si 8 luni). Secretarul primariei i-a eliberat 5 adeverinte cu ... (vezi toată discuția)