avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

superficie

buna ziua,
vreau sa incep cu o cunostinta constructia pe terenul acestuia a unui imobil, cu contributie in bani in mod egal. nu stiu ce mijloc juridic practic am la indemana intr-o astfel de situatie pentru a ramane proprietar pe jumatate din casa - am inteles ca s-ar naste oricum superficie pentru teren in favoarea mea. este nevoie de vreun contract?
apoi cum dovedesc 1/2 din propreitate? - atunci cand incepem constructia sa fim amandoi trecuti in autorizatiile de construire si ce acte premergatoare mai sunt la mijloc? sa fiu si eu pe facturile de achizitie a materialelor? ce parere aveti?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 15:02, 29 Iulie 2011
Constituirea dreptului de superficie se face prin conventia partilor si dureaza cat dureaza imobilul. Pe autorizatia de constructie tb sa fiti trecuti amandoi. Acela esre actul dvs de proprietate pe constructie. In mod normal ar tb sa platiti amandoi cheltuielile privind constructia si e bine sa pastrati facturi pe numele dvs, contractul cu firm a de constructii sa fie pe numele ambilor stipuland in contract ca plata servicii or a fost facuta de amandoi in proportii egale.

Dupa terminarea constructiei si dupa procesul verbal de receptie, faceti cadastru si intabulati va proprietatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa pe terenul altuia( parintii constructorului) VALI1980 VALI1980 Buna ziua, Impreuna cu sotul meu am construit o casa pe terenul parintilor mei. Autorizatia este pe numele lor, inclusiv procesul verbal de receptie. ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate Ioanaa_lucia Ioanaa_lucia Buna seara!eu și prietenul meu construim o casa împreuna.Aceasta casa este construită pe un teren care este pe numele mamei lui.Intrebarea mea este:ce ... (vezi toată discuția)
Superficie - posibilitate sau nu SANTIER SANTIER Buna seara! Pe scurt: Eu si sotia am edificat o c-tie pe terenul tatalui ei (socrului meu) cu AC (autorizatie de construire). Sotia mai are 3 ... (vezi toată discuția)