avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere sau comodat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere sau comodat?

Buna ziua,
Ce acte ar trebui sa fac intre o persoana fizica ,care pune la dispozitia firmei un teren pe care firma va construi un imobil?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 09:59, 2 August 2011
Daca persoana doreste in schimbu terenului o suma de bani atunci va fi contract de inchiriere, caz in care se va plati si impozit pe veniturile obtinute din cedarea folosintei bunurilor.
Daca terenul este pus la dispozitia firmei cu titlu gratuit atunci urmeaza sa incheiati un contract de comodat.
Ramane la latitudinea dvs. Comodat sau contract de inchiriere..in functie de interesul pe care dvs il aveti in firma.
Trebuie sa aveti in vedere faptul ca..dupa un an ..de exemplu...nu le puteti cere sa-si ia cladirea si sa plece de pe terenul dvs. Optiunile sunt..fie platiti dvs cladirea..fie vindeti dvs terenul
Eu v-as sfatui sa incheiati un contract de superficie.

Incheiati un contract de superficie intre Dvs. Proprietarul terenului si Beneficiarul (PROPRIETARUL) constructiei, prin care se constituie dreptul de folosinta al terenului pe care este edificata noua constructie, urmata si de notarea in CF a acestuia (a dreptului de folosinta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de superficie, comodat sau inchiriere? camiha camiha Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: O societate comerciala vrea sa incheie un contract cu o persoana juridica privata sau persoana fizica pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat intre o asociatie non-guvernamntala si o persoana fizica Ayli Ayli Buna ziua! Lucrez pentru o asociatie non-guvernamelntala si noi, ca asociatie am dori sa construim o casa de rugaciuni unei comunitati. Ni s-a pus la ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat cu societate intrata in insolventa niky99 niky99 Un caz cu raspuns urgent. Multumesc anticipat Am un contract de comodat pentru un teren incheiat cu o societate intrata in faliment de 1 an. In baza ... (vezi toată discuția)