avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... diurna ca pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

diurna ca pensie alimentara

sunt sofer pe tir,doi copi minori,la incheierea divortului mi sa luat in calcul la pensia alimentara si diurna.am facut recurs care este in desfasurare.ce sanse am si ce legi sunt privitoare la acest caz?
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 07:19, 7 August 2011
Daca diurna se acorda separat de salariul net, atunci trebuie sa faceti aceasta dovada pentru a castiga recursul ( o adeverinta in acest sens de la societatea unde lucrati). Diurna este o resursa acordata de societate pentru situatia in care sunteti in delegatie mai mult de 12 ore.
Daca diurna va este acordata in cadrul salariului, atunci ea se considera venit pentru calculul pensiei.
Diurna nu intra in baza de calcul a pensiei de intretinere.
Potrivit art. 409 alin.7 Cod procedura civila ‚, alocaţiile de stat si indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii”.
depinde cum apare aceasta diurna.are dreptate dl avocat.ptr ca daca exista un contract cu salariul numai in euro nu toti acei bani reprezinta diurna,ba mai mult,daca traduci nici nu apare acel cuvant.si atunci ma intreb ..cine este in masura sa stabileasca care este diurna si care este salariul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna, se poate lua in calcul la stabilirea pensiei alimentare ? CORAPRITY CORAPRITY sunt interesata sa aflu daca diurna este calculata la stabilirea pensiei de intretinere. Fostul meu sot este sofer TIR INTERNATIONAL. In cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara nutelanebunatica nutelanebunatica in calculul pensiei alimentare intra si diurna sotului deoarece este sofer venitul din salariu pe o luna este de 900 lei iar diurna este de 3000 lei (vezi toată discuția)
Bani primiti ca diurna pot fi retinuti de executor? dumitrudd dumitrudd Buna dimineata ,acum cativa ani am girat niste imprumuturi la banca pt o firma care acum nu mai exista si sunt executat silit.Nu am avut venituri (oficial ) ... (vezi toată discuția)