avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie provizorie de pensie, neacordare cuantum ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie provizorie de pensie, neacordare cuantum integral pensie

Va rog daca puteti sa ma ajutati cu informatii referitoare la urmatorul subiect:
Conform Ordinului MAI, am fost clasat “inapt pentru serviciul militar, cu scoaterea din evidenţă” gradul III (trei) de invaliditate cu drept de pensie, in luna februarie 2011.
Lunar am primit un avans din pensie, în cuantum de 1/3, conform unei Deciziei provizorii. Nu exista motive de necalculare a valorii reale a pensiei deoarece au fost transmise toate adeverintele cu veniturile realizate.
Daca dau MAI in judecata am castig de cauza? As dori sa fac o actiune in civil si una in penal.
Multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:08, 20 August 2011
Am o situatie similara

Qare este legal?
Doamne, dar ce se intampla la casele de pensii sectoriale?

Nu exista decizii provizorii de pensie, cel putin nu prevazute in Legea nr. 263/2010. Orice persoana care indeplineste conditiile pentru a beneficia de o categorie de pensie trebuie sa primeasca o decizie de pensie emisa conform art. 106 din Legea nr. 263/2010 si trebuie sa primeasca drepturile de pensie integral, de la datele prevazute la art. 103 din Legea nr. 263/2010.

Repet, nu exista prevederi legale care sa faca referire la decizii provizorii de pensie si nici prevederi legale care sa permita plata drepturilor de pensie fractionat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 284/2010 si legea 263/2010 k27lau k27lau Am fost cadru militar si am fost trecut in retragere in anul 2011 din Ordinul ministrului apararii nationale fiind clasat inapt pentru serviciul militar cu ... (vezi toată discuția)
Când pot beneficia de pensie? florina_222 florina_222 Sunt nascut în anul 1970,luna aprilie,ziua 21,bărbat. Stagiul de cotizare în specialitate : 19 ani,6 luni,23 zile. Stagiul total de cotizare : 29 ani,6 ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutoare si plati compensatorii k27vlad k27vlad M-ar interesa daca beneficiez de acordarea drepuirilor cuvenite odata cu trecerea mea direct in retragere in baza Ordinului ministrului apararii nationale nr. ... (vezi toată discuția)