avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale registrul comertului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

registrul comertului

buna ziua,
am o societatea comerciala cu raspundere limitata la care sunt asociat unic,
doresc sa mai intre inca un asociat in firma si sa schimb administratorul...ce acte imi trebuie pentru registrul comertului?
Cel mai indicat lucru este sa angajati un profesionis care sa va faca toate operatiunile necesare. Este f. usor sa-l găsi?i.
Ultima modificare: Marți, 16 August 2011
Daniela Ciurel, Consilier juridic
iclaudia19 a scris:

Ma poate ajuta cineva cu ce acte sunt necesare?


gasiti accesand link-ul de mai jos toate actele necesare
[ link extern ]

are cineva un model pentru Declaraţiile date pe proprie răspundere de către noii administratori/directori/membrii consiliului de supraveghere/membrii
directoratului/persoane împuternicite să reprezinte sucursala, cenzori sau persoane fizice reprezentante ale persoanei juridice
numită administrator sau cenzor din care să rezulte că acceptă numirea şi că îndeplinesc condiţiile legale pentru deţinerea
acestor calităţi (original);
Conform prevederilor legale in materie, intrarea unui nou asociat intr-o societate comerciala se face in doua etape.
In prima etapa faceti un dosar, in care puneti cererea de depunere si/sau mentionare acte, apoi faceti decizia asociatului unic impreuna cu contorul de cuvinte si depuneti dosarul la ghiseu.
Daca aveti nevoie de ajutor contactati ma si va ajut cu cea mai mare placere cu formularile necesare, modele.
Se poate ca noul asociat sa intre si intr-o etapa daca aporteaza o suma cu titlu de majorare a capitalului social. Acte de care aveti nevoie: hotarea asociatilor cu contorul aferent in vederea publicarii acesteia la Monitorul Oficial Partea a IV-a, cerere de inregistrare tipizata, foaie de varsamant prin care noul asociat aporteaza o suma pentru capitalul social, copie dupa actul de identitate al noului asociat, act constitutiv actualizat, declaratie ca indeplineste conditiile legii romane de a avea calitatea de asociat, declaratia noului administrator, specimen de semnatura a administratorului, copie c.i. a administratorului. Actele se pot intocmi de firme specializate, avocat, notar sau in cadrul serviciilor de asistenta juridica de la registrul comertului. Succes!

Alte discuții în legătură

Asociere la srl ionel daniel ionel daniel buna ziua! sotia mea are calitatea de unic asociat la srl. ce este necesar pentru a deveni asociat cu drepturi egale? putem indeplini amandoi functia de ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate lamuri ? stanbogdan23 stanbogdan23 Care sunt etapele infiintari unei societati pe actiuni ? Cati actionari sunt minim necesari ? Cat este minimul de capital ? (vezi toată discuția)
Cesiune cu probleme Sergiu85 Sergiu85 Am vandut o alimetara cu tot cu firma. Firma neplatitoare de TVA pe minus. Am depus actele pentru cesiune. Acuma cand au iesit actele si trebuie finalizata ... (vezi toată discuția)