avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiu - armata, detentie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiu - armata, detentie

Anii petrecuti in detentie,in regimul trecut,se socotesc ca vechime in cea ce priveste pensia de varsta?Dar anii petrecuti in armata?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:10, 2 Octombrie 2011
Anii petrecuti in armanta sunt perioada asimilata si se iau in calculul stagiului de cotizare pentru pensia la limita de varsta.

Perioada de detentie nu va fi luata in considerare la stabilirea stagiului de cotizare necesar acordarii unei categorii de pensie intrucat nu exista prevedere legala in acest sens.

Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul stagiu de cotizare realizat sorineldobre sorineldobre Va rog sa-mi dati o consultatie gratuita referitor la calculul vechimii in munca. Am acum (2011) 25 de ani stagiu de cotizare la pensie in sistemul de stat. ... (vezi toată discuția)
Intra sau nu armata, in calculul valorii sporului de vechime ce se plateste pe statul de plata juristar juristar Intotdeauna, eu la sporul de vechime platit pe statul de plata am luat in calcul si perioada armatei. Daca exista vreun articol de lege care sa specifice in ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala elisia elisia Buna seara!Cu mult respect,va rog f mult spuneti.mi cand pot iesi la pensie anticipata partiala dupa 30 de ani vechime in munca cu stagiul de cotizare de 30 ... (vezi toată discuția)