avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda administrativa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda administrativa

Buna!
Am o intrebare: este posibil ca o persoana fizica sa primeasca o amenda administrativa, in urma insusirii unui bun gasit, infractiune prevazuta de art. 216 C.p., dar ulterior aceasta a predat bunul partii vatamate? Daca da, ce repercursiuni poate avea acest lucru, asupra persoanei respective?

Multumesc!
O zi buna in continuare!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:47, 6 Septembrie 2011
Cred ca amenda pe care ar primi-o persoana care isi insuseste un bun gasit, mai ales in situatia in care restituie bunul persoanei pagubite, este amenda penala. Daca ati restituit bunul, persoana vatamata trebuie sa nu se constituie parte civila. Fapta penala insa, ramane, si vafi pedepsita numai cu acea amenda penala.
Dar stiti cumva daca aceasta amenda penala va ramane in cazierul persoanei sau daca acest lucru nu va pata, sa zicem cazierul, avand in vedere ca persoana nu are antecedente penale?
Este vorba despre o amenda aplicata de procuror , conform art.18/1 c.pen , care nu se insereaza in cazierul judiciar spre deosebire de amenda penala care este trecuta in cazierul judiciar.
Amenda penala daca va fi trecuta in cazierul judiciar dupa cat timp se va prescrie?
Conform art.122 lit.c. c.pen ,in termen de 3 ani se prescrie raspunderea penala "cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii care nu depaseste 1 an sau amenda"

Daca amenda a fost aplicata ca urmare a unei sentinte penale , tot in termen de 3 ani , de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de condamnare (art.126 lit. c. pen.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea faptei genutu genutu la cati ani se prescrie o fapta care nu se reclama (vezi toată discuția)
Cazier judiciar habibic habibic in cat timp se sterge din cazier o condamnare la amenda penala ,cu suspendare? (vezi toată discuția)
Cazier judiciar Mihai 465 Mihai 465 A aparut OUG de modificare a legii cazierului judiciar.Toate bune si frumoase. \\\"Art. 2. - In cazierul judiciar se tine evidenta persoanelor fizice si a ... (vezi toată discuția)