avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... imputernicire privind situatia unui teren
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

imputernicire privind situatia unui teren

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: eu si sotul meu avem in regim de coproprietate, cu 2 familii, cate un teren. Fiecare dintre aceste terenuri masoara 1000 mp, insa sunt formate din alte parcele mai mici, care trebuie alipite, iar apoi partajate in 2 buc egale, de 500 mp.
Procedura de alipire si partajare, cu fiecare familie, a inceput, insa, de fiecare data, la notar, trebuie sa fim atat sotul, cat si sotia, prezenti.
Daca unul dintre soti, din motive obiective, nu poate fi prezent, se poate imputernici celalalt, printr-o singura procura, vizand ambele terenuri si ambele proceduri (alipire si partajare)?
Am fost deja la cativa notari, imi cer actele de proprietate pe terenuri si imi spun ca trebuie sa fac procura separata pt alipire, separata pt partajare si, evident, toate astea separat, in relatia cu fiecare coproprietar. Bineinteles, preturile pe masura.
Mai pe scurt, chiar nu ar fi legala o singura procura, prin care il imputernicesc pe sotul meu sa ma reprezinte in toate procedurile necesare pt alipirea si dezlipirea a doua terenuri, in care suntem coproprietari cu fam. X si Y?
Sau este doar o alta metoda, tipic romaneasca, de a se imbogati unii?!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:20, 4 Septembrie 2011
aveti dreptate
e un sentiment de Lacomie tipica
mergeti la un notar la care faceti o procura valabila pentru alipire ,deslipire,si alte metode,si faceti tot la el actele de alipire,samd..
asa va fi bucuros ca i-a mai multi bani din celelalte acte si nu va mai cere cate 50 ron pentru fiecare procura

succes
ce v-au spus notarii este corect. va trebuie procura pentru fiecare procedura in parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparcelare teren ContSters228970 ContSters228970 Suntem un grup de persoane fizice care avem parcele de teren lungi si inguste (terenurile sunt unul langa altul) si vrem sa le facem mai scurte si mai late. ... (vezi toată discuția)
Comasare teren Cristina-1973 Cristina-1973 Buna ziua.Am cumparat un teren langa terenul meu si vreau sa le lipesc.Ca sa fac imputernicire pe sora mea sa se ocupe trebuie sa semneze sotu si sotia sau ... (vezi toată discuția)
Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea ... Adevar2 Adevar2 Sunt sau nu obligatorii măsurătorile cadastrale pentru succesiunea cu partaj? Bună ziua!Vă rog respectuos să mă ajutați cu un răspuns pentru ... (vezi toată discuția)