avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... transcriere/radiere/inmatriculare autovehicul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

transcriere/radiere/inmatriculare autovehicul

buna seara, am gasit acest post din luna ianuarie fara niciun raspuns. sunt intr-o situatie asemanatoare si nu stiu ce sa fac


Am vandut un autoturism in 2003, iar noul proprietar dintr-un judet vecin nu l-a
transcris inca. Nici impozitul nu-l plateste la consiliul local asa mi s-a adunat o suma
datorata pentru autoturismul respectiv, destul de consistenta. Ultima data in 2006
a achitat impozitele, a promis ca va face transcrierea sau radierea, dar de atunci nu raspunde. Cunoasteti o posibilitate legala prin care sa-l oblig sa faca transcrierea sau radierea? (Fiind prima masina vanduta de mine, toate actele, inclusiv cartea de identitate au ramas la noul proprietar. Dispun de Contractul de vanzare-cumparare din 19.10.2003 si o Fisa de inmatriculare din 13.01.2004. care l-am pregatit, achitand impozitele la Consiliul local, deoarece ne-am fost intelesi ca vine sa transcrie masina)

Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 10:12, 9 Septembrie 2011
Si eu sunt interesat ce se poate face intr-un asemenea caz...Se poate scoate vehiculul din circulatie?
in baza docmentelor pe care le detineti si care atesta ca autoturismul a fost instrainat in anul 2003,contactati personal serviciul evidenta auto,detaliati succesiunea de evenimente
Serviciul mentionat va verifica baza de date si va elibera document in baza caruia dupa achitarea restantelor aferente autoturism ,autoritatea fiscala va opera radierea
presupun că doriți ca impozitele să fie plătite de cumpărător, motiv ptr care trebuie chemat în instanță să vă judecați cu el și instanța să constate valabilitatea vânzării- cumpărării, să
îl oblige să plătească impozitul și în baza hotărârii să se dispună radierea.
este adevarat ca va judecati cu noul proprietar , insa va fi greu sa-l obligati sa efectueze radierea. cereti instantei ca prin hotararea ce o va pronunta sa radieze autovehiculul. puteti cere despagubiri materiale insa veti si obligat la plata taxei de timbru in functie de suma.
Radierea din evidentele dv fiscale nu se va putea face decat daca va achitati toate restantele
si atunci nu va ramane decat sa-l actionati in instanta pe noul proprietar. Mergeti la politie la evidenta autosi depuneti o plangere in care satreceti toate datele cunoscute despre actualul proprietar apoi la Adm. Fiscala si aratati problema si poate reusiti sa-i convingeti sa va radieze masina din partida dv si sa o treaca in partida lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcrierea unui autoturism vandut in 2003 Balogh Janos Balogh Janos Am vandut un autoturism in 2003, iar noul proprietar dintr-un judet vecin nu l-a transcris inca. Nici impozitul nu-l plateste la consiliul local asa mi s-a ... (vezi toată discuția)
Radiere auto in urma hotararii judecatorii fara mentiune expresa de radiere andrei1304 andrei1304 Buna ziua, Am vandut o masina, iar pe baza contractului de vanzare am obtinut in instanta o sentinta prin care il obliga pe parat sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)
Radierea unei masini vandute miorita_m miorita_m Buna ziua Am si eu o intrebare legata de modalitatea de radiere a unei masini. Masina a fost vanduta ,iar in momentul vanzarii s-a incheiat la un birou de ... (vezi toată discuția)