avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Ce repercursiuni poate avea pentru salariat nerespectarea preavizului.Cu alte cuvinte demisionez si din ziua urmatoare nu mai merg la serviciu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 12 Septembrie 2011
Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia. Angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a salariatului in cauza.
puteti cere aprobarea demisiei cu acordul partilor, e mult mai idicat si e posibil sa vi se aprobe de catre angajator...
Explicati temeinic angajatorului, si motivatiii de ce nu doriti sa mai veniti la munca...
pentru un motiv bine argumentat nu cred ca nu va accepta ;)
sebastian-barbulescu a scris:

puteti cere aprobarea demisiei cu acordul partilor, e mult mai idicat si e posibil sa vi se aprobe de catre angajator...
....


Codul Muncii nu reglementeaza aceasta notiune ”demisie cu acordul partilor”... :-/
Ori este demisie cu sau fara preaviz , ori incetare cu acordul partilor ...:)

Asa cum in mod corect arata colegul freelis,nu exista in codul muncii notiunea de ''demisie cu acordul partilor''.Exista incetarea cim prin acordul partilor,la data convenita de acestea ,potrivit art.55 lit. b din Codul Muncii.
Dar daca salariatul isi scrie pe demisie ca ,, demisionez incepand cu data de ... si renunt la perioada de preaviz conf. CIM" este corect?

Adica mentioneaza ca nu mai vrea sa vina la munca, nu vrea preaviz.

Alte discuții în legătură

Demisie nicholas17 nicholas17 Buna ziua, Vreau sa stiu si eu daca imi dau demisia la zi mai trebuie sa stau in preaviz ? (vezi toată discuția)
Demisie la zi criistiina criistiina Mai exista demisie la zi? pot folosi aceasta cerere? Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. ... (vezi toată discuția)
Demisia si urmarile ei floralin floralin BUNA ZIUA.AM O VECINA CARE ARE URMATOAREA PROBLEMA ,S-A ANGAJAT LA O FIRMA SI ACUM VREA SA DEMISIONEZE NECONVENINDU-I SALARIUL SI CONDITIILE IMPUSE DE MUNCA ... (vezi toată discuția)