avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspedare 90 zile permis ,alcool.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspedare 90 zile permis ,alcool.

Pot sa optin o reducere a suspendari ? etilotestu 0,48 amenda 310 in 2 zile lucratoare . Va rog sa-mi spuneti cum in cazu daca e posibil reducere?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:29, 18 Septembrie 2011
In cazul unei suspendari de 60 sau de 90 de zile a dreptului de a conduce, perioada poate fi redusa la 30 de zile, la cererea titularului permisului de conducere.
Restituirea permisului se va face dupa sustinerea unei verificari a cunoasterii regulilor de circulatie de catre contravenient. Verificarea consta in completarea unui test-grila, ce contine 15 intrebari din legislatia rutiera. Promovarea verificarii presupune cel putin 13 raspunsuri corecte.

Pentru a putea beneficia de reducerea perioadei de suspendare, titularul trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin un an inainte de savarsirea faptei;
c) in ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) in ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule

Conducatorii de autovehicul nu pot beneficia de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca:
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat intr-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit ca a condus vehiculul in timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune.






0,48??????????asta e un rezultat la care politistil erea obligat sa te duca la recoltarea probelor de sange!!!!!cum ti a dat amenda???????/spune sarutmana si nu mai comenta ca acum trebuia sa fi cercetat penal si cu permisul retinut fara drept de conducere!
Ati scapat ieftin. Totusi puteti sa cereti sa sustineti verificarea la cunoasterea legilor de circulatie prin sustinerea testului la 15 intrebari din care sa raspundeti la cel putin 13 si puteti obtine o reducere de a perioadei de suspendare de la 90 zile, la 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan Andrei9klb Andrei9klb Am fost astazi oprit de către poliție si mi s a depistat 0.11mh,l in aerul expirat mi a fost suspendat permisul pe 90 de zile dar voiam sa stiu daca sunt ... (vezi toată discuția)
ordonanta la noul cod rutier Daniel2507 Daniel2507 Unde scrie ca nu mai am acest drept de a da testul 13/15 ca sa mi se reduca sanctiunea??? Eu nu am gasit in noua ordonanta asa ceva.Daca stie cineva va rog sa ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere retinut doranu doranu mi s-a retinut permisul de conducere pentru o perioada de 90 de zile pentru alcoolemie de 0,34mg\l...ce pot face sa reduc perioada sau daca am vreo sansa in ... (vezi toată discuția)