avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... copiii si cainii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

copiii si cainii

Buna ziua!
Sunt proprietara unei garsoniere din zona Nerva Traian. Locuiesc aici din 1996 si tot de atunci ma confrunt cu doua probleme, parca interminabile. Garsoniera este la parter, chiar langa intrare si desi sunt numeroase parcuri si in fata blocului si in spatele acestuia, locuri speciale pentru fotbal, etc, copiii din acest imobil sunt "sfatuiti" de parinti sa se joace "in fata blocului", unde se tipa, se urla, se joaca fotbal si asta aproape zilnic, pana seara la orele 22.00. In zilele de vara, stau si eu ca tot omul cu geamurile deschise, iar daca trebuie sa vorbesc la telefon sau am invitati, aproape ca nu ne intelegem, iar copilul meu care este mult mai are si are de invatat si de trecut numeroase examene, trebuie sa faca acest lucru dupa orele 22.00, pana tarziu in noapte.
A doua problema ar fi plimbarea cainilor de companie chiar in gradina blocului, desi si pentru acest lucru exista un loc special chiar vis-a vis. Si ca cireasa de pe tort sa existe, vreau sa va spun ca este sublim cand sambata sau duminica dimineata la ora 7.00 te trezesti cu cativa vecini sub geamul tau deschis, vorbind despre problemele de sanatate ale cainilor!
In speranta ca si pentru problemele mele exista o rezolvare, va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: georgina , utilizator 23:20, 8 Septembrie 2008
Va sfatuiesc sa va adresati politistului de proximitate de la circa de politie de care apartineti , ii intra in atributiuni si va rezolva aceasta problema.
stimata doamna ... stiti cam cite locuri de joaca au mai ramas in "exploatare" in ultimii ani, comparativ cu acum 10 ani ?
ei bine, acestea s-au redus la mai putin de un sfert. daca mai puneti la socoteala si faptul ca acesti copii nu mai au acces sa joace fotbal, handbal, baschet nici macar in licee si scoli, acestea fiind indragite si portile incuiate, va puteti face un tablou complet asupra spatiilor de joaca pentru copii. pe vremea lui ceasca mergeam zilnic in vacanta si nu stiam unde , avind de ales intre 3-4 scoli din apropiere, si un liceu. si la toate erau mai multe terenuri, toate pline, jucindu-se pe eliminate. acum acestea sint inchise. unde credeti ca mai pot juca acum copii fotbal ? in 1-2 terenuri de teren sintetic, pa bani frumosi, multi copii neinstariti neavind acces la acestea din cauze financiare. la ei va ginditi ? copilul dvs a prins conditii de joaca mult mai bune si sint convins ca daca mai era de 10-14 ani nu mai gindeati ca acum.
chiar credeti ca sint lasati copii sa joace fotbal in parc ? va inselati. in parcuri se poate doar plimba si sta la o terasa.
in ceea ce priveste pe copilul dvs, spuneti
copilul meu care este mult mai are si are de invatat si de trecut numeroase examene, trebuie sa faca acest lucru dupa orele 22.00, pana tarziu in noapte.

pai sa ne fie cu iertare, dar nu este vina copiilor de afara ca nu a fost in stare sa-si ia examenele in vara, ca toti studentii sirguinciosi. probabil ca atunci avea de mers prin discotei sau prin parc cu fetele. nici nu sint convins ca invata dupa orele 22, cind se face liniste.
apropo ... orele de liniste sint 22-7, deci nu aveti de ce sa va lamentati din cauza galagiei. cind v-ati cumparat garsoniera la parter stiati ca veti avea inconvenientul galagiei, dar nu stiati ca nu aveti un copil care sa invete cursurile la timp
in privinta linistii, nu va retine nimeni sa inchideti geamurile. este chiar recomandat, sa nu va intre cineva in casa sau sa va arunce cu cine stie ce. o sa spuneti ca este f cald cu geamurile inchise. cu un aparat de aer conditionat se poate rezolva usor problema.
singurul lucru pt care va dau dreptate este problema ciinilor. de cind primariile au ingradit spatiile verzi cu garduri tip plasa de 1metru inaltime, trebuie sa mergi cu mare atentie pe alei ca sa nu te "intepi" in excrementele ciinilor, riscind sa "parfumezi" intreaga casa la revenirea in ea.
si problemele nu le rezolvati plingindu-va aici, ci organelor competente, fapt pe care-l stiati probabil.

N-ati retinut ce spune doamna: ca locuri de joaca si de batut mingea sunt, dar parintii ii tin in fata blocului. Doamna cere un sfat, nu un comentariu general la "lipsa locurilor de joaca ale copiilor", si probabil ca in disperarea dumneaiei numai de ironii nu avea nevoie!

Mutati-va, doamna, nu aveti alta solutie realista. Tabloul pe care il infatisati Dv tine de educatie, de trecerea timpului, de nesimtirea comuna autoritatilor si locatarilor (acolo unde este cazul), de spulberarea respectului reciproc. Imi pare rau sa va spun asta, dar rezolvare la problema Dv. o gasiti numai la Dv. Nu va puteti lupta cu societatea. Trebuie sa va luati pe cont propriu calvarul si sa plecati de-acolo. O garsoniera la parter nu e pentru doua persoane care locuiesc mai toata ziua in ea, ci pentru oameni care sunt mai mult plecati de-acasa. Cu stima.
Stimate domn, pentru inceput tin sa va multumesc pentru interventie si sfaturi. Cu toate acestea imi permit a mai face cateva precizari. Zona de care va vorbesc, este una cat se poate de civilizata, cu parculete si locuri special amenajate pentru copii, inclusiv pentru fotbal, asa cum am mai spus. Cand propriul meu copil era mai mic, era dus la plimbare in parcurile mari cum ar fi Titan sau Tineretului, pentru ca altele mai mici nu existau. La vremea cand primarul sect 3 a intrebat toti locatarii din zona ce prefera sa faca: parcuri pentru copii sau parcari, toata lumea a cerut parcuri. In numai cateva saptamani erau gata, inclusiv cu pomi si gazon si a facut si parcari, ca toata lumea sa fie multumita.
Copilul meu nu este inca student, poate peste 2 ani...Acum invata pentru a deveni student, urmand si mai multe cursuri, in afara scolii, nu invata vara, evident, este un copil normal care chiar daca este mai mare decat cei din fata blocului, inca se mai joaca si el...
In ce priveste geamurile, ele exista si sunt si termopan, iar aerul conditionat nu il suporta toata lumea si sincer, nu este cazul. O alta problema de care vorbiti este orarul de liniste. Inteleg si admit atunci cand un vecin isi renoveaza casa, stiu cat e de greu sa termini o lucarare intr-un apartament...sau are o petrecere, etc. Copiii nu tin cont de orar, doar sunt copii si au sustinerea morala a celor care ii incurajeaza. As vrea numai sa va imaginati cum ar fi sa bata cineva mingea la 2 m de dvs, atunci cand va intoarceti de la serviciu, pana seara tarziu si nu o zi, nu doua, ci 12 ani la rand...incercati numai!
Nedorind sa lungesc prea mult discutia, mai ales ca raspunsul asteptat a venit din partea altei persoane, va multumesc inca o data pentru comentariu.
O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, povestea se intampla in bucuresti in sectorul 3, cand ... Gabriella& Gabriella& Buna ziua, povestea se intampla in Bucuresti in sectorul 3, cand ne-am mutat prin anul 2003 era liniste, de cativa ani nu mai este, in lateralul blocului in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! aș dori să știu ce trebuie să fac pentru a avea ... anaililenache anaililenache Bună ziua! Aș dori să știu ce trebuie să fac pentru a avea liniște în propria casă. Precizez că stau la etajul 4,dar în fiecare zi, nu contează ora ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice Roni_Maria Roni_Maria Buna ziua,..va rog sa ma ajutati... In cartier s-au mutat locuitori noi care se pare ca inainte locuiau la bloc si ei stiau caci copilul trebuie sa iasa ... (vezi toată discuția)