avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... examen de definitivat in profesia d eavocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

examen de definitivat in profesia d eavocat

Bună ziua!
Are cineva informaţii despre examenul de dfinitivat? Am vazut ca pe site ul inppa s-a afişat o tematica, dar nu stiu daca este valabila pentru toate centrele teritoriale .
Am incercat s aaflu niste raspunsuri, dar nimenu nu stie nimic.
Cel mai recent răspuns: Andreea Iacsa , Avocat 09:18, 29 Septembrie 2011
Avocatii care au incheiat perioada de stagiu vor sustine, in perioada 5-8 decembrie, examenul de de dobandire a titlului profesional de avocat definitiv, potrivit unei Hotarari adoptate recent de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR).

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
hotararea respectiva am citit o, e pe site ul unbr, dar dupa ce am luat legatura cu ei, mi s-a spus ca hotararea respăectiva se refera numai lşa avocatii stagiari care nu au prmovat examenul d definitivat anterior, si astfel nu au reusit sa frecventeze toate cusrsurile inpp aului...
In hotarare se mentioneaza
Examenul va fi susţinut de către avocaţii prevăzuţi la art. 3201 alin. (1), teza I, din Statutul profesiei de avocat, astfel cum a fost acesta modificat şi completat

Art.320.1 alin.(1) din Statut prevede: Dispozitiile art. 295 din prezentul statut privind organizarea examenului de dobandire a titlului de avocat definitiv, precum si cele ale art. 287 alin. (2), (4) si (5) se aplica exclusiv, cu caracter tranzitoriu, avocatilor stagiari inscrisi in barou anterior intrarii in vigoare a Legii nr. 270/2010 privind modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat. Avocatii stagiari inscrisi in barou dupa data intrarii in vigoare a Legii nr. 270/2010 au obligatia de a urma cursurile I.N.P.P.A., examenul de absolvire a I.N.P.P.A. fiind singura forma de dobandire a titlului profesional de avocat definitiv


Deci, hotararea nu se refera la avocatii care nu au promovat examenul anterior, ci la cei care sunt inscrisi in Barou anterior intrarii in vigoare a Legii 270/22.12.2010.

Avocatii inscrisi dupa 22.12.2010, oricum nu vor putea sustine examenul de definitivat din 5-8 decembrie, intrucat:
1. nu indeplinesc conditia prevazuta in art.18 alin.(1) din Legea 51/1995 si art. 280 alin.(1) din Statut
durata stagiului este de 2 ani, calculata de la data inscrierii in Tabloul avocatilor
;
2. nu vor sustine examen de definitivat, ci examen de absolvire a INPPA.
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
Andreea Iacsa, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Barouri marciuc marciuc ce parere aveti despre unbr-unbr traditional? (vezi toată discuția)
Inppa-definitivat Gabriel Tudor Gabriel Tudor cine da in aceasta perioada examenul de \"definitivat\" la INPPA. Are cineva idee cat de greu o sa fie examenul? :D:D:D discutii, pareri (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la baroul bucuresti andabej andabej Sau, mai bine zis, intrebari: 1. In calitate de consilier juridic definitiv cu peste 5 ani vechime pot intra in Barou ca avocat definitiv, dupa sustinerea ... (vezi toată discuția)