avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... interviu pentru consilier juridic intr-o banca
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

interviu pentru consilier juridic intr-o banca

mi-amluat de curand inima in dinti si am aplicat la un job pentru consilier juridic intr-o banca.Mi-au spus ca se cauta oameni tineri cu putina experienta etc etc...am trecut de primul interviu si urmeaza sa ma prezint pentru interviul cu cei de la departamentl juridic.acum nu stiu la ce intrebari sa ma astept din partea lor.E primul interviu la care particip si sunt foarte emotionata.In plus, desi lucrez de un an de zile, nu se poate spune ca am capatat vreun pic de experienta..sau cel putin e nu cred ca am cat trebuie...tot ce stiu e ca vreau sa invat si vreau sa nu ies sifonata de la interviul asta.Asa ca intreb si eu daca avetiidee despre ce ar putea sa intrebe legat de domeniul bancar:sorry:
Cel mai recent răspuns: karmelika , utilizator 23:09, 17 Septembrie 2008
Interviul este o proba des folosita pentru verificarea aptitudinilor viitorilor angajati. Trebuie sa demonstrati stapinire de sine, spontaneitate. Ar fi bine sa recititi Legea nr. 514/2003 privind consilierii juridici, procedura civila si daca mai ramine timp ceva din dreptul bancar. Succes!
multumesc pentru sfaturi...sper sa fie bine
Acum, depinde pentru ce departament ai apilicat - intr-o banca atributiile consilierilor juridici sunt multiple, si in majoritatea bancilor juristii sunt impartiit pe compartimente - de litigii, de asistenta pentru activitatea de creditare, de redactare norme/proceduri, de popriri etc.
Postul pentru care ai aplicat ce specific are? In mod clar trebuie sa citesti OUG99/2006, chiar daca este stufoasa, pentru ca banuiesc ca nu ai studiat-o la facultate. Intra si pe www.bnr.ro si rasfoieste regulementele si normele postate.
Mai recapituleaza contractele comerciale - credit, factoring, scontare,citeste putin din Legea 99/1999 - titlul VI-regimul garantiilor reale mobiliare, despre ipoteca - atat din Codul civil cat si din legea creditului ipotecar 190/1999 si...bafta!
In orice caz, atitudinea si personalitatea ta conteaza mai mult decat cunostintele pe care le-ai putea avea, dupa un singur an de activitate nebancara, nu uita asta si nu fii speriata daca gresesti:) - vei invata pas cu pas ca autodidact si de la ceilalti colegi care au experienta mai multa in domeniul financiar-bancar (10-20 de ani;)
In completarea celor scrise mai sus:
De multe ori la asemenea interviuri se pun intrebari legate de garantii (de ex. de cate feluri sunt) si de popriri (trebuie sa vezi putin articolele din codul de procedura civila referitor la acest aspect). Una dintre intrebarile capcana preferate este urmatoarea: se poate ipoteca un bun viitor? Desi art.1775 cod civil interzice acest lucru, vei vedea ca legea 190/1999 privind creditul ipotecar, dispune altceva. Nu strica sa revezi si fidejusiunea. Este posibil sa se poarte discutii si despre reprezentarea unei persoane juridice in raporturile cu banca. Daca deschiderea unui cont poate fi facuta de administrator, potrivit atributiilor sale, contractarea creditului si ipotecarea imobilelor apartinand societatii este decisa de AGA sau de asociatul unic, dupa caz. Administratorul poate decide asupra acestor aspecte numai daca i-au fost conferite astfel de atributii prin actul constitutiv al societatii.
Posibilitati de discutii juridice sunt multe dar, asa cum a spus si Diana, atitudinea si personalitatea ta conteaza mai mult. Multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog frumos lamuriti-ma in aceasta problema. Nu stiu daca am notiunile corecte. Credit ipotecar = creditul contractat strici pentru cumpararea ... (vezi toată discuția)
Ipoteca legal constituitã asupra terenului se va întinde asupra unor construcþii noi realizate pe acesta? emanuel-arh emanuel-arh Buna ziua -Ca regula generala, in conformitate cu vechiul Cod Civil (art. 1775) bunurile viitoare nu puteau face obiectul unei ipoteci. - În acelasi timp ... (vezi toată discuția)
Prescriptie ipoteca imobil Selenus Selenus Buna ziua, problema este urmatoarea: pentru un credit ipotecar ce trebuia sa se incheie in 1993 (ultima rata) care este termenul de prescriptie? Adica de la ... (vezi toată discuția)