avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala barbati
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala barbati

Sunt nascut in 28 o9 1951 am un stagiu de cotizare de 41 ani {fara armata} asi vrea sa stiu cu cat voi fi penalizat ;deoarece doresc sa ies la pensie ant.partial.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:32, 1 Octombrie 2011
Art.65 (4) Cuantumul pensiei anticipate partiale se stabileste din cuantumul pensiei pentru limita de varsta care s-ar fi cuvenit, prin diminuarea acestuia cu 0,75% pentru fiecare luna de anticipare, pana la indeplinirea conditiilor pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta.

La 5 ani (60 de luni) rezulta o diminuare de 45%.
Va puteti pensiona astfel:
-La limita de varsta: Varsta de 65 ani si stagiu de cotizare de 35 ani
-anticipat: la varsta de 60 de ani cu stagiu de cotizare de 43 ani si nu vi se reduce pensia.
-anticipat partial: la varsta de 60 de ani cu stagiu de cotizare de peste 35 ani cu reducerea pensiei. Pentru fiecare luna de pensie anticipata partiala vi se va reduce pensia pe care o veti primi la limita de varsta cu 0,75%. Adica daca va pensionati anticipat partial in octombrie veti avea o reducere a pensiei pana la varsta de 65 ani cu 44,25%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala mystycum mystycum buna ziua,am si eu o rugaminte.Tatal meu are 61 ani si o vechime totala in munca de 40 ani.as dori sa stiu daca si in ce conditii se poate pensiona anticipat ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare Mihai42 Mihai42 Buna ziua. Tatal meu este nascut pe 08.05.1958 si are vechime in munca de 38 ani. Ma interesaza cand s-ar putea pensiona anticipat (eventual partial) si ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata mystycum mystycum Buna seara,va supun atentiei urmatoarea situatie:tatal meu implineste luna aceasta pe 27 ,63 de ani cu o vechime in munca de 42 ani.As dori sa stiu cand poate ... (vezi toată discuția)