avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general conditie de livrare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

conditie de livrare

ce conditie de livrare trec pe factura externa in conditiile in care facturez si transportul aferent marfii?
> CPT
inseamna ca vanzatorul plateste fracht-ul pentru transportul marfii la destinatia convenita . Riscurile de pierdere sau de deteriorare a marfii , precum si orice alte cheltuieli suplimentare cauzate de evenimente care au avut loc dupa ce marfa a fost predata carausului trec de la vanzator la cumparator in momentul in care marfa a fost predata carausului . In cazul in care pentru transportul marfii se folosesc carausi succesivi , riscurile trec de la vanzator la cumparator in momentul in care marfa a fost predata primului caraus . Termenul CPT implica obligatia vanzatorului de vamuire a marfii pentru export Acest termen poate fi folosit pentru toate modurile de transport , inclusiv pentru transportul multimodal .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine suporta riscul? igor_drangoi igor_drangoi A fost incheiat un contract de transport, dintre o firma caraus si o o societate, fara sa fie prevazut, in contract, nimic mai mult decat destinatia, data, si ... (vezi toată discuția)
Model contract livrare marfa adibarbu27 adibarbu27 ma poate ajuta cineva cu un model contract livrare marfa caci am mare nevoie de el.Va multumesc antic (vezi toată discuția)
Import urmat de o livrare intacomunitata ellutza_me21 ellutza_me21 In conditiile in care S.C. \"X\" din Romania importa marfa din Ucraina pentru a o revinde in Bulgaria, marfa merge direct din Ucraina in Bulgaria, vamuirea are ... (vezi toată discuția)