avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Un director general poate beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Un director general poate beneficia de somaj?

buna ziua.un director general al unei societati poate sa beneficieze de somaj?,societatea avand activitate si printr-o procura inregistrata la notar aceasta va fi administrata de altcineva.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:36, 14 Octombrie 2011
Buna ziua,

daca cel concediat din functia de director general a avut contract de munca, nu exista niciun impediment sa primeasca ajutor de somaj - evident, cu indeplinirea celorlalte conditii prevazute de lege.

Avocat Costi Boncu
Exista undeva in lege, in care sa se arate ca: Directorii Generali, Managerii, Ministrii, etc., nu au dreptul de a beneficia de somaj, conform legilor in vigoare ??????

Parerea mea atunci hai sa nu mai fim ce suntem ci sa fim ce vrem, cand ajungem in postura de someri.....
:D :P
1. Pana si directorii generali au dreptul la indemnizatie de somaj.
2. Legea 76/2002 nu face discriminare intre functii sau ocupatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la indemnizatia de somaj Carmen.D Carmen.D Buna ziua! In ultimii 4 ani am avut venituri din indemnizatia de membru intr-un cosnisliu de administratie, functie in care am fost aleasa de actionari si ... (vezi toată discuția)
Somaj lorand95 lorand95 Sant asociat si administrator la o societate care imi apartine unde sant si singurul angajat. Pot sa beneficiez de somaj si societatea sa isi continuie ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare aniriris aniriris Sunt absolventa de facultate si in cateva zile ma voi angaja.Am terminat teatru si voi fi actrita intr-un teatru de provincie.Am auzit de o prima de ... (vezi toată discuția)