avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de lucrari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de lucrari

Autoritatea contractanta a initiat si finalizat procedura de atribuire a unui contract de lucrari dupa data de 1 iulie 2008, fara a lua in calcul prevederile Ordinului nr. 915/2008.
Contractul de lucrari s-a incheiat, totusi, cu mentionarea clauzelor obligatorii din ordinul 915.
Este corect ?... Licitatia este valabila fara respectarea art. 33 alin. 2 lit. h din OUG nr. 34/2006?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 22:15, 17 Septembrie 2008

mai multe detalii:
[ link extern ]
Daca nu ati respectat prevederile art.33 alin.2 lit.h din O.U.G. nr.34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, sunt aplicabile :
Art. 293
Constituie contravenţie şi se sancţionează următoarele fapte:
b) încălcarea prevederilor art. 33 precum şi a regulilor de elaborare a specificaţiilor tehnice;
Art. 294
(1) Contravenţiile prevăzute la art. 293 se sancţionează cu amenda de la 5000 lei la 10000 lei.
(2) Amenzile prevăzute ca sancţiuni pentru săvârşirea contravenţiilor prevăzute la art. 293 pot fi aplicate atât persoanelor juridice cât şi persoanelor fizice.
Art. 295
(1) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se realizează de persoane împuternicite ale Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.
(2) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 12 luni de la data săvârşirii faptei.

Daca aveti norocul sa nu conteste nimeni sau sa sesizeze ANRMAP-ul, nu se va anula licitatia. S-ar putea sa apara aceste amenzi contraventionale la controlul efectuat de ANRMAP, dar si aceste sanctiuni se prescriu in termen de 12 luni.In opinia mea, este partial acoperitoar faptul ca, in contract ati inclus clauzele obpigatorii potrivit Ordinului nr. 915/2008.
In caz de contestatie urmata de decizie nefavorabila dvs.,aveti la indemnana calea de atac a plangerii impotriva deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor si apoi a instantei de judcata competente potrivit OUG 34/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legi Alisssia Alisssia Unde sunt enumerate sau care sunt [u]toate[/u] legile care se aplica pentru operatorul economic in achizitii publice? (vezi toată discuția)
Propunere tehnica nedetaliata raglub raglub Buna ziua! m-am lovit de o problema la o procedura: mostra solicitata corecta, dar propunerea tehnica putin detaliata, nu precizeaza materialul si ... (vezi toată discuția)
Contract ContSters359110 ContSters359110 Imi spuneti va rog un contract de lucrari intocmit de o institutie publica locala (cons judetean) si publicat in SEAP ce text de lege sta la baza intocmirii ... (vezi toată discuția)