avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul indemnizatie de somaj

cum se calculeaza din 2011 indemnizatia de somaj dupa revenirea din cic?
se ia in considerare la calcul si indemnizatia de crestere copil sau doar ven realizate inainte de cm/ccc?


multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:15, 18 Octombrie 2011
1. Conform Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, pentru persoanele care au fost in CCC si apoi intra in somaj cele 12 luni eligibile pentru calcularea indemnizatie de somaj sunt formate din lunile lucrate dupa revenirea din CCC la care se adauga (pana la 12) luni lucrate inainte de a intra in CCC.

2. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, care se aplica numai in cazul in care nasterilor care au avut loc incepaned cu 01.01.2011 spune:

Art. 22
(1) Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1), art. 6, art. 9 alin. (5) si (6) si art. 10 constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.
...
3. - Asadar este in functie de cand s-a nascut copilul dvs.
- Mergeti si la Agentia de Somaj sa intrebati.
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul indemnizatiei de somaj adinamihaela_anton adinamihaela_anton Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:la calculul indemnizatiei de somaj se iau in considerare veniturile obtinute in perioada concediului de ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj CalinStefania CalinStefania Conform art.22 din Ordonanta de Urgenta nr.111 din 8 Dec 2010 , persoanele care au beneficiat de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediul dematernitate iancu_costy iancu_costy BUNA SEARA, Va rog frumos sa ma ajutati. M-am intors din concediul de maternitate si angajatorul m-a angajat la un alt loc de munca, Pana am plecat in ... (vezi toată discuția)