avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita a unui om mort de 1 an si jumatate ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita a unui om mort de 1 an si jumatate (sotia si copiii nu au facut partajarea bunurilor)

Tata a imprumutat o suma (contract de imprumut prin notar public) in nume personal, de la o persoana fizica. Se obliga prin acel contract sa restituie suma pana la o data scadenta dupa care penalitatile sunt de 1% pe zi de iatarziere (in euro). A decedat inainte sa-si rezolve aceasta problema iar acum, dupa 1 an si jumatate de la decesul lui, am aflat ca este executat silit pentru acea datorie + dobanzile uriase care s-au adunat in timp (se implinesc 3 ani de cand curg penalitatile in data de 30.11.2011). Notificarea de executare silita nu a primit-o nimeni din familie. Succesiunea nu a fost facuta iar mama nu a semnat pe acel contract de imprumut. Va rog, daca poate cineva sa-mi spuna, ce se poate intampla in acest caz. Ce responsabilitati au mostenitorii si sotia defunctului debitor? Ne poate obliga un creditor sa dezbatem succesiunea?Astept cu mare interes un raspuns pentru care va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 10:18, 22 Octombrie 2011
Da va poate obliga acel creditor sa dezbateti succesiunea.Verificati daca datoria nu s-a prescris.Consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea datoriei este intrerupta de notificarea de la executor? fotolist fotolist notificarea de la executor,poate intrerupe perioada prescriere datorie? (vezi toată discuția)
Overdraft nicacarmen nicacarmen Sotul meu avut un card overdraft.A decedat in luna noiembrie.Nu a avut a asigurare,era un card de salarii. M -a sunat de la banca sa platesc.Nu am facut ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)