avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii adeverinta salariu net pt ajutor incalzire
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

adeverinta salariu net pt ajutor incalzire

pe fluturasul de salariu apare rubrica venit net, iar la final rest plata(mai mic cu cca. 1oo ron decat venitul net). Pe adeverinta pt ajutor incalzire mi-a scris suma de la venitul net. Nu trebuia sa-mi scrie Salariu net= suma cu care raman in mana? Va rog o lamurire.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 18:46, 27 Octombrie 2011
Ba da, trebuia sa scrie salariul net = suma lunara care iti ramane in mana (venit brut minus contributii minus impozit).
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2011
ana-cer, moderator
am calculat ca mai sus si intr-adevar nu mi-a scazut impozitul, doar contributiile. Cum as putea sa-i explic ca salariul net e ce ramane in mana, ea mi-a scris cat apare la rubrica venit net pe fluturas (adica fara scaderea impozitului), gasesc un document oficial, va rog? Ea sustine ca poate doar adauga pe adeverinta mentiunea rest de plata, dar la ajutor incalzire cred ca se uita la salariu net nu la mentiuni. Multumesc
Trebuie sa-mi cer scuze pentru inducere in eroare, dar asa cum v-am spus a facut colega de la financiar cand a scris o astfel de adeverinta. Am crezut ca stie, dar vad ca s-a inselat.
Abia acum am verificat legislatia care reglementeaza acordarea ajutoarelor - OUG nr.70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 629, din 2 septembrie 2011.

Art. 7. - (1) Consumatorii vulnerabili care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energie termica furnizata in sistem centralizat beneficiaza de ajutor lunar pentru incalzirea locuintei acordat din bugetul de stat, denumit in continuare ajutor pentru energie termica, in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de pana la 786 lei in cazul familiilor si 1.082 lei in cazul persoanei singure.

Din acest articol se deduce ca e vorba de venitul net si atunci adeverinta dvs. este corecta.
Trebuie sa-mi avertizez colega sa completeze si ea cu venitul net adeverintele.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor incalzire ramonaramona ramonaramona Buna ziua, va rog sa ma lamuriti la aspectul pentru ajutor incalzire...momentan nu lucrez, si am incheiat colaborarea cu societatea la care am fost angajata ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de incalzire defcon defcon poate fi blocat ajutorul de incalzire daca singurele venituri sunt o inchiriere si alocatia a doi copii ? veniturile sunt in total de 434 ron. si nu mai am ... (vezi toată discuția)
Subventie intretinere redsofie redsofie Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa aflu daca mama mea beneficiaza de subventie la intretinere. Locuieste la oras,singura, intr-un apartament cu 2 camere ... (vezi toată discuția)