avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Card de sanatate European
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Card de sanatate European

Buna ziua,

As avea si eu o intrebare legata de folosirea cardului de sanatate europeana.
Am o prietena plecata in Danemarca la studii de doi ani. In aceasta perioada avand o varsata sub 27 de ani a putut beneficia de acest card, insa intre timp a implinit varsa de 27 de ani si nu mai poate beneficia de aceasta facilitate decat ca angajat, afland acest lucru in urma depunerii unei cereri pentru obtinerea unui card pentru ultimul an de studiu.
Acestea fiind date a renuntat la card si a plecat fara.
de curand a primit o instiintare de la CASS prin care o informeaza ca trebuie sa plateasca pentru acest card desi ea fizic nu l-a avut nicioata si implicit nu la folosit.

Ma puteti ajuta cu un argument solid si legal prin care sa le raspunda celor de la CASS.

Multumesc anticipat!
Mihai VLAD
Cel mai recent răspuns: Vladmih , utilizator 17:48, 30 Octombrie 2011
Cum a renuntat la card ? Inseamna ca a cerut ! A renuntat la cerere ? Poti fi asigurat si fara card, in conditiile in care achiti sumele stabilite de lege. Deci a fost asigurata, dar fara card ...
Neridicarea cardului nu conduce la anularea obligatiilor asiguratului.
Nu a achitat nici o suma.
In momentul in care a aflat ca din moment ce trebuie sa plateasca deoarece a depasit varsta de 26 de ani a renuntat la asigurare.
In acest moment cei de la CASS ii solicita sa achite acele obligatii banesti legale, desi ea nu a folosit acel card.

Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un pfa pe care nu-l folosesc ;venituri 0 in declaratii. Mira28 Mira28 Buna! Am un PFA pe care nu-l folosesc (venituri 0 - atat in declaratii, cat si in cont ) si depun anual declaratia unica, fara a plati alte taxe. Am obligatia ... (vezi toată discuția)
Proces succesiune ancaacna ancaacna Buna si multumiri anticipate avocatilor pentru raspuns! Iata problema mea 2007 decedeaza X, fara copii sau sotie, proprietar al unui apartament 2 camere in ... (vezi toată discuția)
Platire asigurare de sanatate Srb Srb Imi poate spune cineva daca s-a adoptat legea cum ca si cei care au venit 0 pe luna sunt obligati sa plateasca CAS din ce am inteles ? (vezi toată discuția)