avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Formalitati pentru debransarea unor calorifere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Formalitati pentru debransarea unor calorifere

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu debransarea unor calorifere intr-un imobil incalzit cu centrala de subsol separata de reteaua radet.
Nelamurirea pe care o am este daca trebuie sa fac vreun demers fata de vecinii din bloc pentru debransarea caloriferelor. Am nevoie de acordul lor?
Mai mult decat atat, daca trebuie sa mai fac vreun demers la RADET sau DISTRIGAZ.
Atentie. Blocul nu are o Asociatie de Locatari
Multumesc
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 14:52, 4 Noiembrie 2011
Faptul ca nu santeti legat de un furnizor de energie termica si nici nu santeti constituiti in Asociatie de proprietari , ar trebui sa aveti intelegere la vecini .Aveti nevoie de acordul vecinilor pentru-ca prin actiunea dv. inchideti caldura si goliti instalatia de apa cea ce creaza un disconfort si un ban in plus .
Luati legatura cu administratorul si vedeti in ce masura va poate sprijini .
Nu aveti nevoie de nici un demers pe la Radet sau Distrigaz , toata treaba sta sa va inteleaga cei din imobil .
Pentru ca, asa cum spuneti, "Blocul nu are o Asociatiei de Locatari", nu aveti cum sa va adresati administratorului indicat de @BEN46.
Probabil ca pana acum ati avut caldura de la un furnizor. Adresati-va acestui furnizor ca sa va dea acordul de debransare si acesta o sa va spuna daca este necesar acordul vecinilor, un proiect, cereri, taxe...

Daca aveti centrala de subsol separata de RADET pentru incalzire, pana acum cum plateati caldura degajata din acele calorifere, pe care acum doriti doriti sa le debransati ?. Unde plateati pana acum consumul de energie termica?. Nu de altceva, dar, s-ar putea ca acea centrala sa fie totusi proprietatea RADET separata de reteaua publica de alimentare cu agent termic , iar cei care locuiesc pe acolo sa fie chiriasi la stat.
Iar in cazul cand locuiti in apartamentul inchiriat de la stat, trebuie pentru orice modificare sa cereti acordul proprietarului adica celui care v-a inchiriat.
Vecinii daca sunt chiriasi la fel ca dvs., nu au nici o treaba cu actiunea pe care doriti sa o intreprindeti, doar, daca proprietarul va indica in mod expres sa aveti si acordul lor.
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
johnpescar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Centrala termica proprie popana popana Buna ziua! Daca cineva are aprobare de la asociatia de proprietari si de la vecini pentru a se debransa de la sistemul central de incalzire, dar nu are ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii prea zgarciti! emma272010 emma272010 Ce pot face, legal, impotriva vecinilor care isi opresc caloriferele? Nu mai suport frigul din apartament. Desi platesc 600 RON incalzirea la un amarat de ... (vezi toată discuția)
Debransare ilegala radet Bbn Bbn Buna ziua, M-am debransat ilegal de la RADET deoarece nu am mai avut cand sa depun cererea (dupa 15 august nu mai primeau cereri). Toti din bloc au ... (vezi toată discuția)